Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΧρυσοχοΐδης: «Έχουμε την ηπιότερη αστυνομία στην Ευρώπη»

Χρυσοχοΐδης: «Έχουμε την ηπιότερη αστυνομία στην Ευρώπη»

«Ηπιότερη» στην Ευρώπη χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την Ελληνική Αστυνομία παρά τα πρόσφατα φαινόμενα καταστολής που καταδίκασε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή αλλά και την αύξηση των καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά 75%.

«Έχουμε τα λιγότερα και πιο τα πιο ήπια μέσα καταστολής στην Ευρώπη» ισχυρίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Ολομέλεια της Βουλής και χαρακτήρισε, μάλιστα, «ελάχιστα τα γεγονότα αστυνομικής αυθαιρεσίας». Ανέφερε δε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν «ούτε λαστιχένιες σφαίρες, ούτε σπρέι, ούτε άλογα, ούτε χειροβομβίδες, ούτε καουτσούκ, ούτε αστυνομικοί σκύλοι».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε επίσης τη δυσφορία του για τις καταγγελίες των φαινομένων αστυνομικής αυθαιρεσίας λέγοντας ότι προκαλούν κακό στη φήμη της χώρας.

«Ας πάψουμε για μικρούς λόγους να βάζουμε μεγάλες τρικλοποδιές μόνοι μας στη φήμη της χώρας μας, όταν μάλιστα πλησιάζει το καλοκαίρι και η τουριστική περίοδος» είπε. Επίσης, τόνισε ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες 50 ημέρες πραγματοποιήθηκαν 632 «συναθροίσεις» οι μισές εκ των οποίων έγιναν, όπως είπε, για τον Κουφοντίνα.

ΚΚΕ: Φέρνετε αντιλαϊκά νομοσχέδια και ζητάτε από τον λαό να μη διαμαρτύρεται

Στον αντίποδα ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αυτή προκαλεί τις λαϊκές αντιδράσεις με τα νομοσχέδια που προωθεί εν μέσω πανδημίας.

«Η κυβέρνηση πέρασε νομοσχέδια που τσάκισαν τον λαό και την ίδια στιγμή του ζητά να μην διαμαρτύρεται» είπε ο κ. Παφίλης. Επισήμανε δε ότι τα έκτροπα δεν γίνονται από τους φοιτητές αλλά από τις γνωστές ομάδες για τις οποίες η ΕΛΑΣ «δεν έχει ενδιαφέρον».

Επιπλέον, στηλίτευσε τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι πίσω από τις κοινωνικές αντιδράσεις κρύβεται η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούμε για την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που είναι σαν το τέρας του Λοχ Νες. Όλοι ακούνε ότι υπάρχει αλλά κανείς δεν το βλέπει» σημείωσε.

Τα πιο σημαντικά