Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
βίντεοΑυτός ο άνδρας βρήκε μια τεράστια κυψέλη μέσα στο αυτοκίνητό του

Αυτός ο άνδρας βρήκε μια τεράστια κυψέλη μέσα στο αυτοκίνητό του

Το 2014, ο ιδιοκτήτης ενός παλιού International Harvester Scout αποφάσισε να αλλάξει την εσωτερική και εξωτερική εμφάνιση του παλιού του οχήματος. Καθώς είχε μείνει αχρησιμοποίητο για πολύ καιρό, ο άνδρας αποφάσισε να το στείλει στην άλλη άκρη της χώρας για να επιδιορθωθεί εντελώς. Κατά την άφιξή του, μετακίνησε ένα τμήμα και βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη: υπήρχε μια τεράστια κυψέλη την οποία μετέφερε εν αγνοία του από το Χιούστον και το Τέξας ως το Jacksonville. Όπως φαίνεται, οι μέλισσες κατάφεραν να μπουν μέσα από τρύπες που δημιούργησε η φωτιά.

Με επαγγελματική βοήθεια, το τμήμα κατάφερε να μετακινηθεί με αποτέλεσμα να εμφανιστή μια μεγάλη κυψέλη γεμάτη κηρήθρες και χιλιάδες σμήνη μελισσών. Σύμφωνα με το Car Buzz, οι μέλισσες ζούσαν εκεί για αρκετό διάστημα ενώ έφτιαξαν διάφορες κυψέλες που εγκατέλειψαν αργότερα όπως πάνω από την ρόδα.

Για να έχουν μια ασφαλή πρόσβαση, έπρεπε το τμήμα να βγει εντελώς. Καμία μέλισσα δεν σκοτώθηκε, ούτε τραυματίστηκε αλλά μετακινήθηκαν σε μια νέα κυψέλη.

Οι μέλισσες είναι σημαντικές για τον πλανήτη μας. Σύμφωνα με την Guardian : «Οι μέλισσες γονιμοποιούν το 1/3 από όσα τρώμε και παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του οικοσυστήματος στον πλανήτη. Περίπου το 84% των καλλιεργειών που φυτεύονται για τους ανθρώπους, (περίπου 400 είδη φυτών), έχουν ανάγκη τις μέλισσες και άλλα έντομα για να τα γονιμοποιήσουν και να αυξήσουν τις επιδόσεις και την ποιότητά τους.»

Ευτυχώς, οι μέλισσες που υπήρχαν στο όχημα θα είναι σε ένα ασφαλές μέρος. Δείτε τη μεγάλη κυψέλη στο παρακάτω βίντεο.

Τα πιο σημαντικά