Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
διάφοραΑυτοί οι "ιπτάμενοι" σκίουροι είναι ό,τι πιο χαριτωμένο έχετε δει!

Αυτοί οι “ιπτάμενοι” σκίουροι είναι ό,τι πιο χαριτωμένο έχετε δει!

Όλα τα ζώα είναι αξιολάτρευτα και μπορούν να κερδίσουν την καρδιά ακόμη και του πιο δύσκολου ανθρώπου. Σε αυτή την κατηγορία με τα πιο γλυκά και χαριτωμένα πλασματάκια ανήκουν οι ιπτάμενοι σκίουροι. Βρέθηκαν στην Ιαπωνία και την Ευρώπη, από την Βαλτική Θάλασσα μέχρι την ακτή του Ειρηνικού και ανήκουν στην κατηγορία του παλιού κόσμου.

Μπορεί να μην πέφτουν σε χειμερία νάρκη αλλά τον χειμώνα μερικές φορές κοιμούνται για αρκετές ημέρες.

Οι ιπτάμενοι σκίουροι δεν πετάνε στην πραγματικότητα παρά την ονομασία τους. Γλιστρούν χρησιμοποιώντας μια μεμβράνη από γούνα που βρίσκετε μεταξύ των μπροστινών και πισινών ποδιών τους. Χρησιμοποιώντας αυτή τη γούνινη μεμβράνη, είναι γνωστό πως μπορούν να γλιστρήσουν για λίγο περισσότερα από 100 μέτρα είτε για να αποφύγουν ένα αρπακτικό που θέλει να τα φάει, είτε για να φτάσουν σε ένα άλλο δέντρο.

Δείτε τα γλυκά πλασματάκια στις παρακάτω εικόνες και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν και θα σας κλέψουν την καρδιά.

siberian-japanese-dwarf-flying-squirrel-19 siberian-japanese-dwarf-flying-squirrel-11 siberian-japanese-dwarf-flying-squirrel-5 siberian-japanese-dwarf-flying-squirrel-15 siberian-japanese-dwarf-flying-squirrel-4 siberian-japanese-dwarf-flying-squirrel-3 siberian-japanese-dwarf-flying-squirrel-6 siberian-japanese-dwarf-flying-squirrel-10 siberian-japanese-dwarf-flying-squirrel-16 siberian-japanese-dwarf-flying-squirrel-2 siberian-japanese-dwarf-flying-squirrel-20 siberian-japanese-dwarf-flying-squirrel-1

Τα πιο σημαντικά