Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
διάφοραΚαλλιτέχνης φτιάχνει μοναδικά καλειδοσκόπια από 1000 γυαλιστερά πετράδια

Καλλιτέχνης φτιάχνει μοναδικά καλειδοσκόπια από 1000 γυαλιστερά πετράδια

H Suzan Drummen, μια καλλιτέχνης από την Ολλανδία δημιουργεί καλλιτεχνικές κατασκευές που αποτελούνται από χιλιάδες μικροσκοπικά και εκθαμβωτικά κρύσταλλα, καθώς και άλλα εκθαμβωτικά αντικείμενα για να φτιάξει σχέδια πάνω σε υφάσματα και μάνταλα, δηλαδή γεωμετρικά σχήματα που συμβολίζουν το σύμπαν.

Η Suzan δεν έχει ποτέ ένα συγκεκριμένο πλάνο για τα έργα της. “Ποτέ δεν έχω ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Οδηγός μου είναι η εκάστοτε τοποθεσία. Παρατηρώ το φως, τις κινήσεις των επισκεπτών, τα χρώματα και το ύψος. Ουσιαστικά, αυτό που με καθοδηγεί είναι η ατμόσφαιρα που εκπέμπει ο χώρος. Κάθε μέρος χρειάζεται διαφορετικό χειρισμό και η κάθε εγκατάσταση αναπτύσσετε αργά”, δήλωσε στο Irebrination.
Ποιος είναι όμως ο στόχος της? Να “σκλαβώσει” τον θεατή? Από μακρυά τα έργα φαίνονται καθαρά και τακτικά, από κοντά όμως η όραση αποπροσανατολίζεται από τις πολλές λεπτομέρειες και τα οπτικά ερεθίσματα. Τα σχέδια μεταβάλλονται συνεχώς. Η οπτική αντίληψη αμφισβητείται και εντατικοποιείται. Χρησιμοποιεί καρφίτσες για να κολλήσει τα κρύσταλλα, πολύτιμους λίθους, καθρέφτες και γυαλιά, που τα βάζει τυχαία στο πάτωμα.

kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-15 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-7 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-19 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-6 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-17 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-12 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-10 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-14 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-1 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-9 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-3 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-8 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-2 kaleidoscope-crystal-jewel-floor-art-suzan-drummen-5

Τα πιο σημαντικά