Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
φύσηΤρομακτική τρύπα καταπίνει αυτοκίνητα και τροχόσπιτα σε κάμπινγκ της Αυστραλίας

Τρομακτική τρύπα καταπίνει αυτοκίνητα και τροχόσπιτα σε κάμπινγκ της Αυστραλίας

Πάνω από 200 μέτρα παραλίας, στην περιοχή Inskip Point κοντά στο νησί Fraser του Queensland στην Αυστραλία,εξαφανίστηκαν από τρύπα με νερό που δημιουργήθηκε.

Ευτυχώς, δεν έπαθε κανείς τίποτα αλλά αρκετές σκηνές, αυτοκίνητα και τροχόσπιτα έπεσαν μέσα στην τρύπα, που ήταν 3 μέτρα βαθιά. Προληπτικά, τουλάχιστον 300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Μιλώντας στο  ABC News, o αυτόπτης μάρτυρας Casey Hughes είπε: ‘Ακούστηκε ένας βροντερός θόρυβος.’

Η τρύπα με νερό εντοπίστηκε στο Inskip Point, στο Queensland, έναν αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

sinkhole-in-queensland1

‘Οι άνθρωποι ήταν στην άκρη της, προσπαθώντας σαν τρελοί,  να τα απομακρύνουν γρήγορα,’ είπε η Sylvia Murray που είχε κατασκηνώσει εκεί.

Σύμφωνα με το ABC Science, μια τρύπα νερού είναι ένα γεωλογικό φαινόμενο που συμβαίνει όταν βράχοι από ασβεστόλιθο διαλύονται από  το νερό και κατακρημνίζονται. Επίσης αυτές οι τρύπες δημιουργούνται μετά από δυνατή βροχή, σεισμό, ξηρασία ή ακόμη και με την ανθρώπινη παρέμβαση.

Κανείς δεν έπαθε κακό αλλά τουλάχιστον 300 άνθρωποι έπρεπε να απομακρυνθούν από την περιοχή.

sinkhole-in-queensland2

Η  γεωτεχνικός μηχανικός Allison Golsby από το Consultmine είπε στο ABC : ‘Αυτή η περιοχή έχει ιστορία με τρύπες. Σχετίζονται με τα ιζήματα που σχηματίζονται και ο τρόπος που κινείται το νερό εδώ, εκατομμύρια ή χιλιάδες χρόνια τώρα.

Η τεράστια τρύπα κατάπιε αρκετές σκηνές, αυτοκίνητα και τροχόσπιτα.

sinkhole-in-queensland2

Μελέτες δείχνουν ότι το Inskip Point θα εξαφανιστεί στο μέλλον αλλά η Golsby πιστεύει ότι αυτό θα γίνει μετά από εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Η περιοχή παρακολουθείται στενά και οι ειδικοί αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να μείνουν στην περιοχή προς το παρών.

Δείτε το βίντεο. 

Τα πιο σημαντικά