Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
βίντεοΗ πιο ευκρινής φωτογραφία του διαστήματος που είδατε ποτέ

Η πιο ευκρινής φωτογραφία του διαστήματος που είδατε ποτέ

Βλέποντας κανείς αυτή τη φωτογραφία, δεν γίνεται να μην θαμπωθεί από τη μαγεία του διαστήματος. Και δεν γίνεται να μην αναρωτηθεί, ξανά, “πώς γίνεται να είμαστε μόνοι σε αυτόν τον κόσμο;”.

Τη μεγαλύτερη φωτογραφία που τράβηξε ποτέ το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble, δημοσιοποίησε η NASA, στις 5 Ιανουαρίου. Αποτελούμενη από τον εντυπωσιακό αριθμό των 1,5 δισεκατομμυρίων pixels, η εντυπωσιακή εικόνα απεικονίζει με απίστευτη λεπτομέρεια τον Γαλαξία της Ανδρομέδας.

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο τεράστια είναι η φωτογραφία, αρκεί να σημειώσουμε ότι, όπως τονίζεται στη σελίδα του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble, “θα χρειαζόμασταν 600 HD οθόνες τηλεόρασης, για να τη δούμε ολόκληρη”.

Η φωτογραφία του κοντινότερου γαλαξιακού μας γείτονα, απεικονίζει περισσότερα από 100 εκατομμύρια άστρα, και χιλιάδες αστρικά σμήνη, και “χωράει” απόσταση 40 χιλιάδων ετών φωτός.

Ένα σετ φωτογραφιών που αποδεικνύει για τι ευκρίνεια μιλάμε:
Ένα μέρος της φωτογραφίας στο πρώτο ζουμ

Ένα μέρος της φωτογραφίας στο πρώτο ζουμ

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα ήταν πρακτικά αδύνατο να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τη φωτογραφία σε πλήρη ανάλυση (ένα μέρος της ντύνει το άρθρο μας, πάνω πάνω), αλλά ευτυχώς:

1. Υπάρχει το εργαλείο zoom της NASA όπου μπορούμε να χαζέψουμε για ώρες

2. Κυκλοφόρησε ένα video στο YouTube που μας ταξιδεύει στον Γαλαξία της Ανδρομέδας, μέσα από τη συγκεκριμένη φωτογραφία

Όσοι προτιμούν τη “χειροκίνητη” οδήγηση στο διάστημα, η φωτογραφία στο εργαλείο zoom της NASA βρίσκεται εδώ.

Όσοι είναι λάτρεις της φιλοσοφίας “sit back and enjoy the ride”, μπορούν να θαυμάσουν το παρακάτω βίντεο (προτείνουμε να επιλέξετε ποιότητα 4Κ):

Πόσο μικροί νιώθετε μετά από αυτό;

Τα πιο σημαντικά