Σάββατο 16 Αυγούστου 2025
ΕλλάδαΕξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο μεγάλος αντίπαλος της Έφης Αχτσιόγλου - «Δεξί...

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο μεγάλος αντίπαλος της Έφης Αχτσιόγλου – «Δεξί χέρι» του Τσίπρα

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, στην τελική ευθεία για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο η οποία θα οριστικοποιήσει το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή και ενώ συνεδριάζει για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία.  

Αν και ψηλά στην ατζέντα είναι και το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς μέχρι τέλος Αυγούστου πρέπει να κατατεθούν οι υποψηφιότητες, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις εσωκομματικές διεργασίες για τη μάχη της διάδοχης.




Την κούρσα άνοιξε ήδη η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ αύριο στις δυο το μεσημέρι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας,  επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εσωκομματικός αντίπαλος του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, με στενούς του συνεργάτες να τονίζουν πως πρόκειται για μια υποψηφιότητα που έχει πλατιά απεύθυνση, είναι ενωτική και μπορεί να ξαναδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ταυτότητα και να τον ξανακάνει κυβέρνηση.

Η τρίτη υποψηφιότητα που αναμένεται είναι αυτή του Νίκου Παππά που θα ανακοινωθεί στην ΚΕ, ενώ ακόμη και σήμερα δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ενδεχόμενο να μπει στη μάχη της διαδοχής και ο Παύλος Πολάκης.

Τα πιο σημαντικά