Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΣπύρος Λάμπρου: Ο ακέραιος δημοσιογράφος, ο κίνδυνος να πεθάνει, οι σοκαριστικές ώρες...

Σπύρος Λάμπρου: Ο ακέραιος δημοσιογράφος, ο κίνδυνος να πεθάνει, οι σοκαριστικές ώρες & η εναντίωση στη showbiz

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Σπύρος Λάμπρου που επί χρόνια ασχολείται με την ενημέρωση αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από τη συχνότητα του ALPHA και τώρα του STAR. Αγαπά πολύ το ρεπορτάζ αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται περισσότερο με την παρουσίαση αφήνοντας πίσω το μάχιμο κομμάτι του «πεζοδρομίου».

Της: Έπη Τρίμη

Γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου και ανήκει στο ζώδιο του Κριού. Είναι οικογενειάρχης και έχει δύο υπέροχα παιδιά με τη σύζυγό του Τίνα Σκουρλή.

spyros lamproy 3

Είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν απασχόλησε τα lifestyle μέσα ενώ είναι προσηλωμένος στη δουλειά του κάνοντάς την με πολύ σεβασμό, ευσυνειδησία και ίχνος λαϊκισμού. Μάλιστα είχε αναφέρει στη Real News «Για µένα δεν είναι η καριέρα, είναι η δουλειά µου. Ο µισθός µου. Είµαι εναντίον του star system. ∆εν µε εντυπωσιάζει. ∆εν θαµπώνοµαι από τη λαµπερή βραδιά µε τα νοικιασµένα ρούχα, που θα πας να τραβήξεις τρεις φωτογραφίες, θα πεις πόσο υπέροχα περνάµε και µετά θα πρέπει να τα επιστρέψεις όλα. Ό,τι θέλω θα το πω µπροστά από την πλάτη κάποιου».

spyros lamproy

Οι σοκαριστικές στιγμές που βίωσε ως ρεπόρτερ

Αναφορικά με τις πιο σοκαριστικές στιγμές που έζησε ως ρεπόρτερ δήλωσε: «Άκουσα τη συμβουλή του πατέρα μου ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά. Η πιο συγκλονιστική στιγμή για μένα ήταν όταν επέστρεψα από αποστολές στα πολεμικά μέτωπα, που είδα μία γιαγιά να περπατά με ένα παιδάκι στο πάρκο. Γιατί εκεί που ήμουν μπορεί να έβλεπες παιδάκια μόνα τους ή μια γιαγιά να ψάχνει ένα παιδάκι που δεν ζει. Στο Αφγανιστάν κάναμε μία συνέντευξη με μία κυρία με μπούργκα, μάς υπόσχεται ότι θα τη βγάλει χωρίς να δείξουμε τα πλάνα για να μας δείξει κάτι στο σώμα της. Η γυναίκα είχε παντού χτυπημένο με τατουάζ σαν έγκαυμα ότι ανήκει στον σύζυγό της».

spyros lamproy 1

Η περιπέτεια με τον κορονοϊό

Ο Σπύρος Λάμπρου πριν λίγες εβδομάδες μίλησε  για την περιπέτειά του με την COVID-19 έχοντας δηλώσει: «πέρασα κορονοϊό πρόσφατα. Δένεται λίγο η ψυχή σου όταν δεις όταν είσαι θετικός. Γιατί αμέσως σκέφτεσαι μήπως κόλλησες τους συναδέλφους σου ή την οικογένειά σου. Ευτυχώς δεν κόλλησε κανείς. Εξαφανίστηκα. Τη γλίτωσαν όλοι». Και είχε πει στη συνέχεια «είχα κάνει το εμβόλιο, το πέρασα πάρα πολύ χαλαρά. Βέβαια δέκα μέρες είχα συντροφιά μόνο ένα κουνούπι. Δεν είχα κάποιον να μου μιλάει. Έρχονταν και μου άφηναν φαγητό και έφευγαν.

Πιο πολύ ζορίστηκα όταν τελείωσε. Δεν είσαι ακόμα όπως ήσουνα. Δεν μπορείς να πας γυμναστήριο, ανεβαίνεις 10 σκαλιά και βαραίνεις. Οπότε λες κοίτα πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για κάποιον που το έχει περάσει και πιο δύσκολα και έχει νοσηλευτεί. Είναι πολύ ζόρικο. Και δεν ξέρεις και πού κολλάς».

spyros lamproy 2

Οι δύο φορές που γλύτωσε από τον θάνατο

Ο Σπύρος Λάμπρου το 2018 είχε δηλώσει στο περιοδικό «Τηλέραμα» πως δύο φορές «πέρασε ξυστά από τον θάνατο». Μάλιστα ο ίδιος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στη δύση του ηλίου ευχαριστώ τον δικό μου Θεό που γλίτωσα δυο φορές το θάνατο. Την πρώτη στη Βαγδάτη, με τον συγχωρεμένο τον Γιώργο Γεωργιάδη και τη δεύτερη όταν πριν από λίγους μήνες εντόπισαν έναν όγκο στο ισχίο, που ευτυχώς οι μετέπειτα εξετάσεις έδειξαν ότι εντοπίστηκε νωρίς και δεν πρόλαβε να γίνει απειλητικός».

Τα πιο σημαντικά