Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΛεωφορείο του ΚΤΕΛ παρέσυρε σε στάση 8χρονο μαθητή – Χειρουργείο για το...

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ παρέσυρε σε στάση 8χρονο μαθητή – Χειρουργείο για το παιδί

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στην Καλαμάτα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και ένα 8χρονο παιδί που τραυματίστηκε.

Το περιστατικό προκάλεσε πανικό καθώς το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης με τραύματα και πλέον βρίσκεται σε αναμονή για χειρουργική επέμβαση.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το πρωί σε στάση λεωφορείου στην Καλαμάτα, όπου βρισκόταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Μέσα στο χάος, ο νεαρός μαθητής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε αμέσως σε τοπικό νοσοκομείο. Από τις ιατρικές εξετάσεις προέκυψε ότι το παιδί είχε υποστεί κάταγμα και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση.




Κατά συνέπεια, βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια μεταφοράς του παιδιού σε νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου θα γίνει η επέμβαση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας, οι γονείς του μαθητή της Β’ τάξης έχουν ενημερωθεί για το ατύχημα και παραμένουν στο πλευρό του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα που το Δημοτικό Λεωφορείο Καλαμάτας έφτασε στη Διασπορά για να παραλάβει μαθητές και να τους μεταφέρει στα σχολεία τους.




Τη στιγμή του συμβάντος, ενώ το λεωφορείο βρισκόταν σε διαδικασία στάσης και τα παιδιά περίμεναν να επιβιβαστούν, το πόδι του παιδιού πιάστηκε κατά λάθος κάτω από τον μπροστινό δεξιό τροχό του λεωφορείου. Οι λεπτομέρειες γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στο ατύχημα παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος, με το τμήμα τροχαίας της Α.Δ. Μεσσηνίας που αναλαμβάνει την ανάκριση. Ο οδηγός του λεωφορείου έχει κληθεί να καταθέσει και να συνδράμει στο φωτισμό του συμβάντος.




Τα πιο σημαντικά