Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΟΣΕ: Τον Οκτώβριο σε πλήρη λειτουργία το σύστημα τηλεδιοίκησης

ΟΣΕ: Τον Οκτώβριο σε πλήρη λειτουργία το σύστημα τηλεδιοίκησης

Εικόνες από τους νέους πίνακες τηλεδιοίκησης που θα τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους μήνες στη Λάρισα παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανακοινώνοντας ότι έως το τέλος Ιουνίου θα λειτουργεί η τηλεδιοίκηση από τη Λάρισα μέχρι το Πλατύ και έως το τέλος Σεπτεμβρίου από την Οινόη μέχρι την Τιθορέα.

«Από εκείνη την στιγμή σε ψάχνουμε σε περιμένουμε εσύ όμως δεν θα γυρίσεις ποτέ. Έφυγες πολύ μακριά μας σε άλλους τόπους».

Η Ελένη Γκανίδου, μητέρα του 22χρονου φοιτητή, Γιώργου Παπάζογλου, διαβάζει σε εκδήλωση για τα θύματα των Τεμπών το γράμμα που έγραψε για το γιο της που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα και ραγίζει καρδιές.

«Λίγο πριν τα Τέμπη δίψασες σηκώθηκες και πήγες στο μπαρ για να πάρεις ένα μπουκάλι νερό, νερό από την πηγή της Τηγώς, και ξαφνικά.. έγινε ατύχημα δεν μπορώ να βρω τον Γιώργο δεν απαντάει στα τηλέφωνα μου είπε η φίλη σου λίγο αργότερα».

3812387

Ερωτήματα για την φωτιά μετά την σύγκρουση

Για τους συγγενείς των θυμάτων, η μοναδική δικαίωση είναι η διερεύνηση των αίτιων της τραγωδίας και η απονομή των ευθυνών. Οι εμπειρογνώμονες που όρισαν έχουν εστιάσει στα ανθρώπινα λάθη, στην έλλειψη τηλεδιοίκησης, αλλά και στην ανάφλεξη αμέσως μετά την σύγκρουση των τρένων.

«Η μετάδοση της φωτιάς είναι αυτή που άργησε, προφανώς ξεκίνησε με το μπαμ και φαίνεται και στο βίντεο αυτό το μανιτάρι της φωτιάς αλλά αυτό είχε και μία συνέχεια 20 λεπτά 25 λεπτά αργότερα βλέπουμε ακόμη μία φωτιά να καίει», ανέφερε ο ειδικός πραγματογνώμονας, Κωνσταντίνος Λακαφώσης.

«Θα πρέπει να διερευνούμε τι μπορεί να πάει στραβά και να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να αποτρέψουμε το οποιοδήποτε ατύχημα ή αυτό που μπορεί να πάει στραβά», δήλωσε ο Γιώργος Περιβολιώτης.

Τον Οκτώβριο η κανονικότητα στον ΟΣΕ

Η κανονικότητα στον ΟΣΕ πάντως φαίνεται ότι αργεί ακόμη. Ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε το πρωί φωτογραφίες από τους νέους πίνακες τηλεδιοίκησης που θα τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους μήνες στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα μέτρα για το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι τα εξής:

-Έχει τοποθετηθεί φωτισμός στις σήραγγες (Φωτισμός στις σήραγγες).

-Έχει πραγματοποιηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στην πυρόσβεση (Έλεγχος στην πυρόσβεση).

-Έχουν εγκατασταθεί κάμερες 24ώρου βάσεως για την κίνηση των συρμών στις εισόδους και τις εξόδους των κρίσιμων σηράγγων (Κάμερες στις σήραγγες).

-Έχει αναβαθμιστεί σε κακούργημα η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού και η κλεπταποδοχή σιδηροδρομικού υλικού (Κακούργημα η κλοπή σιδηροδρομικού υλικού).

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε έως το τέλος Ιουνίου θα λειτουργεί η τηλεδιοίκηση από τη Λάρισα και βορειότερα μέχρι το Πλατύ και έως το τέλος Σεπτεμβρίου από την Οινόη μέχρι την Τιθορέα.




πηγή: MEGA TV

Τα πιο σημαντικά