Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
Ελλάδα«Όχι, μη, αφήστε με»: Άκουγαν κοριτσάκι να φωνάζει στον ομαδικό βιασμό του...

«Όχι, μη, αφήστε με»: Άκουγαν κοριτσάκι να φωνάζει στον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον και δεν έκαναν τίποτα

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον. Αίσθηση προκαλεί μια νέα καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα συνέβαιναν στο εγκαταλελειμμένο σπίτι, όπου κακοποιούνταν σεξουαλικά το άτυχο αγοράκι.

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ένας άνδρας που μένει κοντά στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον, μέσα στο οποίο ο 15χρονος έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, υποστήριξε ότι μια μέρα ακούστηκαν οι σπαρακτικές εκκλήσεις μιας κοπέλας που φώναζε προς τους νεαρούς «όχι, μη, αφήστε με, αφήστε με, αφήστε με». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι δεν ενημέρωσε τις Αρχές.

«Η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών μαζευόταν για περισσότερο από έναν χρόνο σε αυτό το σπίτι . Είχαν διαμορφώσει τον πίσω χώρο του σπιτιού για να κάνουν τα “πάρτι τους”. Έβαζαν δυνατή μουσική , έπιναν, έβριζαν και φώναζαν. Από την αρχή που τους βλέπαμε έλεγα ότι αυτό δεν θα έχει καλή κατάληξη… Το σπίτι το άνοιγε ο γιος οικογένειας που μένει δίπλα. Ήταν της γιαγιάς του» δήλωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό» ο άνδρας που μένει κοντά στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον.

Και συνέχισε: «Το καλοκαίρι έγινε ένα περιστατικό που μας σόκαρε! Είχε μαζευτεί η παρέα , κάποιοι κάθονταν έξω και ορισμένοι είχαν μπει στο δωμάτιο που βρίσκεται από την πλευρά του δρόμου. Ακούσαμε ξαφνικά φωνές και τρομάξαμε. Ένα κορίτσι φώναζε: «Όχι, μη, αφήστε με, αφήστε με, αφήστε με». Παγώσαμε. Ήμασταν έτοιμοι να καλέσουμε την αστυνομία αλλά μετά δεν ξανακούσαμε να φωνάζει το κορίτσι ή κάποιος άλλος. Δεν το είχαμε καταγγείλει τότε. Αν το είχαμε κάνει πιθανόν να είχε γλυτώσει τον βιασμό ο 15χρονος. Ελπίζω αυτή η κοπέλα ,αν τυχόν της έκαναν κάτι τότε, να βρει τη δύναμη τώρα που μίλησε και ο μαθητής να καταγγείλει αυτό που συνέβη.




Η αντίδραση της Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Η δήλωση του εν λόγω κυρίου ότι άκουσε το κοριτσάκι αλλά δεν κάλεσε βοήθεια προκάλεσε την έκπληξη και την αντίδραση της Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίας Δημογλίδου, η οποία μιλώντας αμέσως μετά στην εκπομπή «Το Πρωινό» απόρησε «πως μπορεί αυτός ο άνθρωπος να κοιμάται ήσυχος, όταν ήταν μάρτυρας της κακοποίησης ενός παιδιού;».

«Κανένας πολίτης δεν θα ήθελε η φωνή αυτή, να είναι η φωνή του παιδιού του. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας πολίτης φοβάται να καλέσει ανώνυμα το 100 για κάτι τέτοιο. Η Αστυνομία στην Ελλάδα δίνει το δικαίωμα για ανώνυμες καταγγελίες. Αν υπήρχαν καταγγελίες και υπήρχε επανειλημμένα παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή, δεν θα υπήρχε αυτή η κατάσταση. Πως μπορεί να κοιμάται αυτός ο άνθρωπος, όταν ήταν μάρτυρας της κακοποίησης ενός παιδιού;» είπε χαρακτηριστικά η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα πιο σημαντικά