Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ακύρωσε τις συναυλίες του λόγω επίμονης πνευμονίας – Η ανακοίνωσή του
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αναγκάστηκε να ακυρώσει τις υπόλοιπες καλοκαιρινές συναυλίες του, καθώς αντιμετωπίζει επίμονη πνευμονία.
Ο ίδιος ανακοίνωσε την απόφασή του στις 20 Αυγούστου, εξηγώντας ότι το πρόβλημα υγείας τον ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό. Παρά τη διακοπή της περιοδείας, έδωσε στους θαυμαστές του την υπόσχεση ότι θα συναντηθούν ξανά σύντομα.
Η ανακοίνωση για την ακύρωση των συναυλιών του Παπακωνσταντίνου
Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο τραγουδιστής γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει το πρόγραμμα των εμφανίσεών του. Στο μήνυμά του ανέφερε: «Δυστυχώς μία επίμονη πνευμονία που με ταλαιπωρεί αρκετό καιρό δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω το πρόγραμμα των καλοκαιρινών συναυλιών. Υπόσχομαι ότι θα τα πούμε σύντομα από κοντά σε πλατείες, γήπεδα, φεστιβάλ, θέατρα και στους δρόμους. Βασίλης».
Η ανακοίνωση έβαλε πρόωρο τέλος στην καλοκαιρινή περιοδεία του, χωρίς ο ίδιος να προσδιορίσει πότε θα επιστρέψει στη σκηνή. Δεν έκανε, πάντως, λόγο για αποχώρηση από το τραγούδι. Αντίθετα, έκλεισε το μήνυμά του μιλώντας για τις επόμενες συναντήσεις με το κοινό.

Η Ελένη Ράντου στο πλευρό του επί σκηνής
Δύο μήνες νωρίτερα, στις 20 Ιουνίου, η Ελένη Ράντου είχε ετοιμάσει μια έκπληξη για τα γενέθλια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Κατά τη συναυλία του στο Θέατρο Βράχων, ανέβηκε στη σκηνή κρατώντας μια τριώροφη τούρτα, λίγες ώρες πριν ο τραγουδιστής συμπληρώσει τα 76 του χρόνια. Αργότερα δημοσίευσε βίντεο από εκείνη τη βραδιά, γράφοντας: «Χρόνια σου Πολλά!!!! Να σε χαίρεται η μουσική να σε χαιρόμαστε κι εμείς».
Δείτε το βίντεο:
Η ηθοποιός έχει μιλήσει δημόσια και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν πλέον τις επαγγελματικές απαιτήσεις. Όπως είχε πει, όταν ένας από τους δύο πηγαίνει στη δουλειά, εύχονται μεταξύ τους «κουράγιο και καλή δύναμη». Η δήλωση είχε γίνει πριν από την ανακοίνωση για την πνευμονία και δεν αποτελούσε σχόλιο για την υγεία του.
Ηχηρή είναι φέτος η απουσία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου από το Φεστιβάλ ΚΝΕ–«Οδηγητή», με το όνομά του να μη βρίσκεται στο τρέχον επίσημο πρόγραμμα της διοργάνωσης. Ο τραγουδιστής έχει συνδέσει εδώ και δεκαετίες την παρουσία του με το Φεστιβάλ, γι’ αυτό και η φετινή απουσία του προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.
Η εξέλιξη έρχεται μετά την περιπέτεια με την υγεία του, καθώς τον Αύγουστο είχε ανακοινώσει ότι ταλαιπωρείται από επίμονη πνευμονία και ότι αναγκάζεται να ακυρώσει τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές συναυλίες του.
