Το παράδειγμα των γεγονότων του Έβρου έφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να υποστηρίξει την αναγκαιότητα να μην υπάρξει ακυβερνησία μετά τις επερχόμενες εκλογές
«Ας έρθει κάποιος να μου πει ότι η Ελλάδα δεν είναι σε μόνιμη εθνική διακινδύνευση», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.
Δείτε το βίντεο:
Μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ απάντησε για την προηγούμενη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία μια τυχόν ακυβερνησία μετά τις εκλογές θα μπορούσε να συνιστά κίνδυνο. «Στην Ελλάδα του δικομματισμού ποτέ δεν υπήρχε δίλημμα στον ελληνικό λαό αν θα μείνει η χώρα ακυβέρνητη», τόνισε.
«Αν δεν υπήρχε ισχυρή κυβέρνηση η Ελλάδα θα έπεφτε χωρίς να έχει πέσει μια τουφεκιά», είπε φέρνοντας παράδειγμα τα γεγονότα του 2020 στον Έβρο. «Φανταστείτε αυτό το γεγονός να συνέβαινε σε περίοδο ακυβερνησίας».
Δείτε το βίντεο:
«Το δίλημμα δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος», πρόσθεσε.
Σε άλλο σημείο απαντώντας για τα περί διαφθοράς είπε: «Υπάρχει κανένα αξιόπιστο διαφθορόμετρο να μετράμε πόσο ήταν χθες, σήμερα, κλπ;»
Οι αναφορές του Γιώργου Φλωρίδη στην πιθανότητα ακυβερνησίας εντάσσονται στη συζήτηση που έχει ανοίξει ενόψει των επόμενων εκλογών σχετικά με τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες. Ο υπουργός έχει επανέλθει στο συγκεκριμένο ζήτημα και σε άλλες πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του, συνδέοντας την πολιτική σταθερότητα με τη δυνατότητα άμεσης αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού σε περιόδους κρίσης.
Δείτε το βίντεο:
Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στα γεγονότα του Έβρου το 2020, τα οποία χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να εξηγήσει τη θέση του. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, μια περίοδος χωρίς ισχυρή κυβέρνηση θα μπορούσε να δυσκολέψει τη λήψη άμεσων αποφάσεων σε μια αντίστοιχη κατάσταση, ενώ χαρακτήρισε τα τότε γεγονότα «κανονική επίθεση».
Παράλληλα, ο υπουργός επιχείρησε να διαχωρίσει τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία από το πολιτικό δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», δηλώνοντας ότι δεν θέτει με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στη δημόσια συζήτηση για τη διαφθορά, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει ένα απόλυτο και κοινά αποδεκτό μέτρο ποσοτικής αποτύπωσής της.
