ΕλλάδαΓιώργος Μαζωνάκης: Θα ταφεί με την ενδυμασία μοναχού – Η αποκάλυψη για...

Γιώργος Μαζωνάκης: Θα ταφεί με την ενδυμασία μοναχού – Η αποκάλυψη για την τελευταία επιθυμία του

gnews image

Γιώργος Μαζωνάκης: Τι ισχύει με την πληροφορία ότι θα ταφεί με ενδυμασία μοναχού

Μια ιδιαίτερα συγκινητική λεπτομέρεια για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Γιώργο Μαζωνάκη έγινε γνωστή λίγη ώρα πριν από την ταφή του στη Νίκαια, φωτίζοντας μια πιο προσωπική πλευρά του αγαπημένου τραγουδιστή.

Δείτε το βίντεο:


Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Πέτρος Κουσουλός, ο Γιώργος Μαζωνάκης πρόκειται να ταφεί φορώντας ενδυμασία μοναχού, μια επιλογή με έντονο συμβολισμό, η οποία συνδέεται με τη βαθιά πίστη που είχε στη θρησκεία και την ιδιαίτερη σχέση που διατηρούσε με την πνευματικότητα.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης οδηγείται αυτή τη στιγμή στην τελευταία του κατοικία έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, τους ανθρώπους που τον αγάπησαν, αλλά και χιλιάδες θαυμαστές που από το βράδυ της Κυριακής είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νίκαια. Εκεί, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε και με την οποία διατήρησε έναν ισχυρό δεσμό σε όλη του τη ζωή, πραγματοποιείται σήμερα η εξόδιος ακολουθία του.

Δείτε το βίντεο:


Η βαθιά πίστη του Γιώργου Μαζωνάκη

Ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε μιλήσει και στο παρελθόν για τη σημασία που είχε η πίστη στη ζωή του. Παρά τη δημόσια εικόνα ενός εκκεντρικού και ιδιαίτερα αντισυμβατικού καλλιτέχνη, είχε ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία και την πνευματικότητα. Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του youweekly.gr, ο τραγουδιστής λίγες μέρες πριν φύγει από την ζωή με τόσο άδικο τρόπο, είχε επισκεφτεί την Καψάλα του Αγίου Όρους, που είναι μια μεγάλη και ορεινή ερημητική περιοχή ασκητισμού, στη χερσόνησο του Άθω για να συναντήσει τον Γέροντα Ευθύμιο, είχε περάσει αρκετή ώρα κοντά του και είχε εξομολογηθεί.

Δείτε το βίντεο:


Οι πιο δύσκολες στιγμές, φυσικά, ανήκουν στην οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη. Οι γονείς του, Μανώλης και Κλειώ, καθώς και οι αδελφές του, βρέθηκαν στην Αγία Τριάδα για την εξόδιο ακολουθία, συντετριμμένοι από την απώλεια του ανθρώπου τους.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας βρέθηκαν επίσης πολλοί άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο, θέλοντας να πουν το δικό τους «αντίο» στον Γιώργο Μαζωνάκη. Ο αποχαιρετισμός, πάντως, είχε ξεκινήσει πολλές ώρες νωρίτερα. Από το απόγευμα της Κυριακής, χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να φτάνουν στη Νίκαια για τη λαϊκή αγρυπνία, περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να βρεθούν για τελευταία φορά κοντά στον Γιώργο Μαζωνάκη.

Δείτε το βίντεο:


Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τα τραγούδια του ακούγονταν στην περιοχή, ενώ άνθρωποι που τον ακολουθούσαν επί δεκαετίες άφηναν λουλούδια, μηνύματα και προσωπικά σημειώματα. Πολλοί παρέμειναν για ώρες έξω από την εκκλησία, θέλοντας απλώς να αισθανθούν ότι βρίσκονται για λίγο ακόμη κοντά στον καλλιτέχνη που σημάδεψε με τη φωνή και την ιδιαίτερη παρουσία του τη ζωή τους.

Για αρκετούς από αυτούς, τα τραγούδια του Γιώργου Μαζωνάκη ήταν συνδεδεμένα με προσωπικές αναμνήσεις, έρωτες, χωρισμούς, χαρές και δύσκολες στιγμές. Μετά την εξόδιο ακολουθία στην Αγία Τριάδα, η σορός του θα μεταφερθεί στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου η ταφή θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η οικογένεια έχει ζητήσει, αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του να στηρίξουν τη Humanity Greece.

Τα πιο σημαντικά