Η 21χρονη έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα
Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει στον ελληνικό αθλητισμό ο θάνατος της 21χρονης Φαίης Δημητριάδου, πρωταθλήτριας Ελλάδας και αθλήτριας του Γυμναστικού Συλλόγου Έδεσσας, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρόδο.
Η τραγωδία σημειώθηκε περίπου στις 04:35 τα ξημερώματα της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, στην οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου, στην πόλη της Ρόδου.
Πώς έγινε το τροχαίο
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Φαίη Δημητριάδου οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαινε ως συνεπιβάτιδα μία 27χρονη γυναίκα.
Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί, η 21χρονη έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας. Το δίκυκλο εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και στη συνέχεια προσέκρουσε στο πίσω μέρος σταθμευμένου αυτοκινήτου.
Η νεαρή οδηγός έχασε τη ζωή της από το δυστύχημα, ενώ τραυματίστηκε και η 27χρονη συνεπιβάτιδα. Για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την απώλεια ελέγχου της μοτοσικλέτας.
Ποια ήταν η Φαίη Δημητριάδου
Η Φαίη Δημητριάδου είχε συνδέσει σχεδόν ολόκληρη τη ζωή της με τον αθλητισμό. Βρισκόταν στον Γυμναστικό Σύλλογο Έδεσσας από την ηλικία των πέντε ετών και είχε ξεχωρίσει στον στίβο, με σημαντικές διακρίσεις στις αναπτυξιακές κατηγορίες.
Αγωνιζόταν στα 400 μέτρα, είχε διακριθεί στις κατηγορίες Κ16 και Κ18 και είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας. Αργότερα έφυγε από την Έδεσσα για τις σπουδές της, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα ζούσε και σπούδαζε στη Ρόδο.
Θλίψη στον ελληνικό στίβο
Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε βαθιά θλίψη στην Έδεσσα και στην οικογένεια του ελληνικού στίβου.
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Έδεσσας αποχαιρέτησε την αθλήτριά του με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για μια νέα γυναίκα που αποτελούσε κομμάτι της αθλητικής οικογένειας του συλλόγου από τα παιδικά της χρόνια.
Στο πένθος συμμετείχε και ο ΣΕΓΑΣ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους οικείους της 21χρονης πρωταθλήτριας.
Το τελευταίο αντίο στη Φαίη Δημητριάδου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Έδεσσα.
