Ο καιρός που έρχεται της επόμενες μέρες
Μια πρώτη εικόνα για την πορεία που αναμένεται να ακολουθήσει ο καιρός τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου αρχίζει να διαμορφώνεται, με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν σημαντικές μεταβολές μέσα στο επόμενο διάστημα.
Δείτε την ανάρτηση:
Ο Δημήτρης Καμπόλης, Φυσικός, κατεύθυνσης Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας, MSc Περιβαλλοντικών Σπουδών και Κλιματικής Αλλαγής, ανέλυσε τα διαθέσιμα δεδομένα προκειμένου να αποτυπώσει την τάση για τον καιρό των επόμενων ημερών.
Στο μεσοπρόθεσμο Δελτίο Καιρού που εξέδωσε και δημοσιεύεται στο youweather.com, αναφέρονται οι εκτιμήσεις με βάση τα GFS & ECMWF Ensembles της 26ης Αυγούστου 2026.
Έως και 40 βαθμούς η θερμοκρασία μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, το διάστημα από 27 Αυγούστου έως και 8 Σεπτεμβρίου 2026 αναμένεται να παρουσιάσει αρκετές διακυμάνσεις.
Δείτε το βίντεο:
Αρχικά, από τις 27 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, η θερμοκρασία προβλέπεται να κινηθεί σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές, ενώ σε τοπικό επίπεδο δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τους 39-40 βαθμούς Κελσίου.
Μοναδική εξαίρεση στο συγκεκριμένο διάστημα αναμένεται να αποτελέσει η 29η Αυγούστου, όταν προβλέπεται μια σύντομη αλλά απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας, με πτώση της τάξης των 6-8 βαθμών Κελσίου.
Παράλληλα, για το βράδυ της 29ης Αυγούστου και τα ξημερώματα της 30ής Αυγούστου, καταγράφεται αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονες καταιγίδες σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στις περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό.
Δείτε το βίντεο:
Αλλάζει σημαντικά ο καιρός μετά τις 4 Σεπτεμβρίου
Η μεγαλύτερη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται μετά τις 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγνωστικά δεδομένα.
Τότε προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας, ενώ παράλληλα αναμένεται να εκδηλωθούν γενικευμένες βροχές.
Μάλιστα, το διήμερο 4-5 Σεπτεμβρίου υπάρχει πρόβλεψη για τοπικά έντονες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.
Δείτε το βίντεο:
Έτσι, ενώ οι τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου αναμένεται να διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, η εικόνα φαίνεται να αλλάζει αισθητά μετά τις 4 Σεπτεμβρίου, με την έλευση πιο φθινοπωρινών χαρακτηριστικών, πτώση του υδραργύρου και βροχοπτώσεις.
Οι παραπάνω εκτιμήσεις βασίζονται στα GFS και ECMWF Ensembles της 26ης Αυγούστου 2026 και αποτυπώνουν την τάση που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
