Η Μητρόπολη Αθηνών γέμισε στεφάνια στο τελευταίο «αντίο» στη Μάρω Κοντού – Συγκίνηση και βουβός πόνος στην κηδεία της
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με βαθιά συγκίνηση τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού, μία από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου.
Το στεφάνι που τράβηξε όλα τα βλέμματα:
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, εκπρόσωποι της πολιτείας και πλήθος κόσμου έδωσαν το «παρών» για να τιμήσουν τη γυναίκα που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ελληνική τέχνη. (The TOC)
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο προαύλιος χώρος της Μητρόπολης είχε γεμίσει με δεκάδες στεφάνια. Ανάμεσά τους βρίσκονταν εκείνα που απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Άντζελα Γκερέκου, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Κινηματογραφικός Οργανισμός Καραγιάννης – Καρατζόπουλος, καθώς και πολλοί ακόμη φορείς και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου, αποτίοντας φόρο τιμής στη μεγάλη πρωταγωνίστρια.
Παρά τη μεγάλη παρουσία στεφάνων, εκείνο που συγκίνησε περισσότερο ήταν η επιθυμία της ίδιας της Μάρως Κοντού και της οικογένειάς της. Αντί για στεφάνια, είχε ζητηθεί από όσους το επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν δωρεά στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», μια κίνηση με έντονο συμβολισμό που ανέδειξε για ακόμη μία φορά την ευαισθησία και την προσφορά που χαρακτήριζαν τη σπουδαία ηθοποιό. Η παράκληση αυτή έγινε ευρέως γνωστή και συγκίνησε όσους βρέθηκαν στη Μητρόπολη.
Δείτε το βίντεο:
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο. Πολλοί από τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί της δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους, ενώ αρκετοί ξέσπασαν σε δάκρυα καθώς αποχαιρετούσαν μια γυναίκα που υπηρέτησε το θέατρο και τον κινηματογράφο με ήθος, αξιοπρέπεια και αφοσίωση. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρέθηκαν η Κάτια Δανδουλάκη, η Άντζελα Γκερέκου, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, η Εβελίνα Παπούλια, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ο Σπύρος Μπιμπίλας, πολιτικά πρόσωπα και δεκάδες ακόμη φίλοι της εκλιπούσας
Δείτε το βίντεο:
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι επικήδειοι λόγοι, με τον Νικήτα Κακλαμάνη, στενό φίλο της Μάρως Κοντού, να μιλά με θερμά λόγια για την προσωπικότητα και την πολυετή προσφορά της. Οι αναφορές στην καλλιτεχνική της διαδρομή, αλλά και στον χαρακτήρα της, συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι την αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.
Η Μάρω Κοντού υπήρξε μία από τις τελευταίες μεγάλες κυρίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Με δεκάδες συμμετοχές σε ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές, κέρδισε την αγάπη του κοινού και την εκτίμηση των συναδέλφων της. Το έργο της θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές ηθοποιών.
Δείτε το βίντεο:
Το τελευταίο «αντίο» στη Μητρόπολη Αθηνών δεν ήταν μόνο ένας αποχαιρετισμός σε μια σπουδαία καλλιτέχνιδα, αλλά και μια έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς της στον ελληνικό πολιτισμό. Τα δεκάδες στεφάνια, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου και το θερμό χειροκρότημα που συνόδευσε την έξοδο της σορού της αποτέλεσαν την πιο συγκινητική απόδειξη της αγάπης που κέρδισε σε όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας της.
Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την κηδεία:

