Σκληρή επίθεση εξαπέλυσαν οι Εποχικοί Πυροσβέστες κατά του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με αφορμή την τρέχουσα κατάσταση των πυρκαγιών στη χώρα και τις αποφάσεις του προηγούμενου χειμώνα.
Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν σκωπτικό ύφος, ξεκινώντας με τη φράση «Τον θυμάστε τον Βασίλη;», περιγράφοντας τον υπουργό ως «πρώην μπασκετμπολίστα που πήρε σύνταξη και αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Κικίλιας «σε κάθε καταστροφή έβγαινε αξύριστος και με δεμένο χέρι», ενώ τον περασμένο χειμώνα «αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των Εποχικών Πυροσβεστών, αφήνοντας εκτός πάνω από 600 έμπειρα στελέχη».
Οι πυροσβέστες κατηγορούν τον υπουργό πως «επικοινώνησε ότι όλα έγιναν τέλεια», χωρίς να δώσει «καμία βαρύτητα σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για την πρόληψη».
Η ανακοίνωση κορυφώνεται με την αιχμηρή φράση:
«Ο Βασίλης κάθεται στον καναπέ του τώρα και βλέπει στην τηλεόραση την Ελλάδα να καίγεται. Κύριοι της πολιτικής, μην γίνετε σαν τον Βασίλη».
Κλείνοντας, οι Εποχικοί Πυροσβέστες εκφράζουν τη συμπαράστασή τους σε όσους βιώνουν την τραγωδία των πυρκαγιών:
«Κουράγιο σε όλους όσους βιώνουν αυτή την τραγωδία στη χώρα μας».
Aναλυτικά:
Τι είχε γίνει πέρυσι με τους εποχικούς πυροσβέστες
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης επί υπουργίας Κικίλια, μεταξύ εποχικών πυροσβεστών που πραγματοποιούσαν κατάληψη στο κτίριο και δυνάμεων των ΜΑΤ.
Οι εποχικοί πυροσβέστες διαμαρτύρονταν για τη λήξη της σύμβασής τους, ζητώντας παράλληλα τη μονιμοποίησή τους.
Από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν εντός και εκτός κτιρίου, τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές. Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε αργότερα πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.