Σάββατο, Ιουλίου 5 2025
ΕλλάδαΚυριάκος Μητσοτάκης στο Άγιο Όρος: Η διανυκτέρευση μαζί με τον γιο του...

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Άγιο Όρος: Η διανυκτέρευση μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας

Στο τέλος της θείας λειτουργίας οι μοναχοί τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη των γονέων του Κωνσταντίνου και Μαρίκας Μητσοτάκη και του Παύλου Μπακογιάννη

Τη θεία λειτουργία της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στο Άγιο Όρος, όπου και διανυκτέρευσε, παρακολούθησε τα ξημερώματα του Σαββάτου (5.7.25) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στο τέλος της θείας λειτουργίας οι μοναχοί τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη των γονέων του Κωνσταντίνου και Μαρίκας Μητσοτάκη και του Παύλου Μπακογιάννη.


Τα ονόματα του πατέρα και της μητέρας του πρωθυπουργού είναι καταχωρημένα ως ευεργετών στα κτητορικά δίπτυχα της Ιεράς Μονής, για τη βοήθεια που προσέφερε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο μοναστήρι μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1990.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού από τα μέλη της μοναστικής αδελφότητας, με προσφώνηση από τον Ηγούμενο Ελισαίο και αντιφώνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Άγιο Όρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI
kyriakosmitsotakis agionoros
/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην προσφώνηση του Ηγουμένου της Σίμωνος Πέτρας γίνεται αναφορά στους γονείς του πρωθυπουργού, καθώς και στην προσφορά του ιδίου στο Άγιο Όρος.

Μάλιστα, κατά τη θεία λειτουργία ο πρωθυπουργός απήγγειλε το Σύμβολο της Πίστεως και είπε την προσευχή σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Ξενοφώντος.


Τα πιο σημαντικά