Κυριακή, Μαΐου 4 2025
ΕλλάδαΟΣΕ: Απολύθηκε φύλακας που άργησε να κατεβάσει τις μπάρες σε διάβαση

ΟΣΕ: Απολύθηκε φύλακας που άργησε να κατεβάσει τις μπάρες σε διάβαση

Στην απομάκρυνση από τη θέση του φύλακα ισόπεδης διάβασης προχώρησε ο ΟΣΕ για έναν υπάλληλο, καθώς φέρεται να καθυστέρησε να κατεβάσει τις μπάρες.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ αναφέρει πως η απόλυση του φύλακα, ο οποίος είχε αναλάβει τη σχετική υπηρεσία στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης ήταν άμεση, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό σοβαρή αμέλεια.

Συγκεκριμένα, κατά τη διέλευση της εμπορικής αμαξοστοιχίας 45904, ο φύλακας φέρεται να μην κατέβασε εγκαίρως τις μπάρες ως όφειλε, παρά το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχε όχημα ΙΧ πλησίον της διάβασης.

treno train 13 9 2024.jpg

Ο οδηγός ειδοποίησε τις αρχές και αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία αντικατάστασης του φύλακα, ενώ ακολούθησε η απόλυσή του.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΣΕ, πλέον, στο νέο πλαίσιο αυστηροποίησης των ποινών, τέτοιου είδους παραβάσεις καθήκοντος δεν θα μένουν χωρίς συνέπειες.

Η διοίκηση αναφέρει ότι «η αντίδραση του ΟΣΕ υπήρξε άμεση και εντός του πλαισίου μηδενικής ανοχής που έχει υιοθετηθεί για ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μετακινήσεων».

Τα πιο σημαντικά