Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
διεθνήEurovision 2022: Μεγάλο φαβορί για την νίκη η Ουκρανία

Eurovision 2022: Μεγάλο φαβορί για την νίκη η Ουκρανία

Απόψε η πρεμιέρα του 66ου διαγωνισμού της Eurovision, με 40 χώρες να διεκδικούν την πρώτη θέση του μουσικού διαγωνισμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία στις 10, 12 και 14 Μαΐου στο Τορίνο.

Χώρα διεξαγωγής του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού η Ιταλία, μετά τη νίκη της Ιταλίας και των Måneskin το 2021.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι τρεις: η Laura Pausini, ο Alessandro Cattelan και η Mika.

815a204d12d44d9abfab464d299201cb

Mika, Laura Pausini, Alessandro Cattelan

Το βράδυ της Τρίτης 10 Μαΐου, θα ανάψουν για πρώτη φορά τα φώτα του Pala Olimpico με τον πρώτο ημιτελικό στον οποίο συμμετέχει το μεγάλο φαβορί που είναι η Ουκρανία.

Το συγκρότημα Kalush Orchestra θα ερμηνεύσει το τραγούδι Stefania, το οποίο είναι στα ουκρανικά και έχει στοιχεία της ουκρανικής μουσικής παράδοσης.

248b98768a364929963c7c0b73059d0f

Η εμφάνιση της Kalush Orchestra συνδυάζει breakdancing με τον ουκρανικό λαϊκό χορό.

Το τραγούδι τους γράφτηκε αρχικά για τη μητέρα ενός από τα μέλη της μπάντας, αλλά ακολούθως έγινε σύμβολο της ουκρανής μητέρας.

a75f12af38bb41e895dfb164f7f02383

Η παρουσία τους στη σκηνή ολοκληρώνεται με κίτρινους και μπλε φωτισμούς, στα χρώματα της Ουκρανικής σημαίας.

abb03ff4a0bd4d958365bf39eccde8ce

Στην Eurovision 2022 δεν συμμετέχει η Ρωσία, καθώς αποκλείστηκε μετά την εισβολή των στρατιωτικών της δυνάμεων στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Ελλάδα, η οποία φέτος εκπροσωπείται από την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι “Die Together” συμμετέχει στον Ά Ημιτελικό και απόψε θα διαγωνιστεί 15η.

Πρόκειται για μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης. Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Και φέτος, τον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών, καθώς και του Τελικού, για την Ελλάδα θα κάνει η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Όσο για το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου, θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania), η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό κατακτώντας τη 10η θέση.

Εκτός Ημιτελικών τα τραγούδια των “Big Five” (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα), τα οποία προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς.

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι 20 χώρες που θα προκριθούν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα (Ιταλία).

Τα φαβορί, τα προγνωστικά και η θέση της Ελλάδας

Τα στοιχήματα για τις συμμετοχές που θα καταφέρουν να τερματίσουν στην πρώτη πεντάδα έχουν πάρει “φωτιά”με το απόλυτο φαβορί της φετινής διοργάνωσης να είναι η Ουκρανία και δικαίως, αφού το τραγούδι τους είναι ένα από τα καλύτερα του διαγωνισμού.

Η Ελλάδα φαίνεται πως θα καταφέρει να μπει στη δεκάδα, με την ελληνική συμμετοχή να βρίσκεται στην 7η θέση των προγνωστικών.

Η πρώτη 5άδα σύμφωνα με τα στοιχήματα θα είναι η εξής: Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Σουηδία και Ισπανία. Τέλος, η Κύπρος με την Ανδρομάχη και το “Ela” βρίσκεται στην 18η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα πιο σημαντικά