Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΚαβάλα: «Προμελετημένη η δολοφονία της φαρμακοποιού» - Σήμερα το τελευταίο αντίο

Καβάλα: «Προμελετημένη η δολοφονία της φαρμακοποιού» – Σήμερα το τελευταίο αντίο

Σημερα Κυριακή, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην 43χρονη Αϊντα η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, μέσα στο φαρμακείο της στις Πηγές Νέστου, στην Καβάλα. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της και τα δύο ανήλικα παιδιά της 6 και 10 ετών, τα οποία είναι απαρηγόρητα.

Η κηδεία της 43χρονης θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον τόπο μόνιμης κατοικίας της στον Αμυγδαλεώνα.

”Θεωρούσε ότι η Αϊντα του ανήκει”

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δικηγόρος-ποινικολόγος της οικογένειας της φαρμακοποιού κάνει λόγο για προμελετημένο και απάνθρωπο εγκληματικό σχέδιο. Ο ίδιος θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Ανακριτή.

“Την στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια γιατί θεωρούσε και θεωρεί ότι η Αϊντα του ανήκει” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης Βονικάκης ενώ φίλοι του ζευγαριού κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο χειριστικό που παίρνει πάντα αυτό που επιθυμεί.

3570f576d478437eaea4459e83c3aa1b

Ο δράστης χθες Σάββατο υπεβλήθη και σε δεύτερη εγχείρηση, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας και αναμένεται από αύριο να οδηγηθεί στον Ανακριτή. Υπάρχουν πληροφορίες πως στην απολογία του στους αστυνομικούς ανέφερε πως δεν είχε πρόθεση να την σκοτώσει.

Την κοιτούσε για τρεις ώρες αφού τη σκότωσε

Οι κάμερες δείχνουν πως η γυναίκα δεν πρόλαβε να αντιδράσει και πως για τρείς ώρες μετά το γεγονός ο 55χρονος κοιτούσε το άψυχο σώμα της πριν αυτοτραυματιστεί. Ακόμη, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, με πρωτοφανή ψυχραιμία, ο 55χρονος γυναικοκτόνος όχι μόνο διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα, αλλά επιχείρησε και να αποπροσανατολίσει συγγενείς, φίλους, αλλά και την αστυνομία στέλνοντας SMS από το κινητό της.

Όπως δήλωσε η υπάλληλος που εργαζόταν στο φαρμακείο της 43χρονης: “6η ώρα χτυπάει το κινητό μου, με παίρνει ο άντρας της, μου λέει θέλω τα δεύτερα κλειδιά γιατί δεν κατεβαίνει το στοράκι από μπροστά. Του έδωσα τα κλειδιά, έκτοτε κατέβηκαν τα στόρια και δεν ξανάνοιξαν. Μου ήρθε κι ένα μήνυμα στο κινητό 20:10 από την Αΐντα, το οποίο δεν ήταν από την Αΐντα ότι “είμαστε καλά μην ανησυχείς””.

Τη στραγγάλισε με το ένα του χέρι

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στυγερό έγκλημα έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου. Το υλικό βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας που αναμένεται να πάρει κατάθεση από τον 55χρονο που νοσηλεύεται μετά την απόπειρα αυτοκτονίας.

Η ιατροδικαστική έκθεση σοκάρει. Φαίνεται να στραγγάλισε την 43χρονη με το ένα του χέρι. Ήταν τέτοια η πίεση που άσκησε που προκάλεσε ακόμα και κάταγμα στο κεφάλι της άτυχης γυναίκας, που όπως φαίνεται πάλεψε μάταια μέχρι τέλους για να σώσει τη ζωή της.

Τα πιο σημαντικά