Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
διεθνήΤανζανία: 10 άντρες συνελήφθησαν επειδή είναι ομοφυλόφιλοι

Τανζανία: 10 άντρες συνελήφθησαν επειδή είναι ομοφυλόφιλοι

Δέκα άντρες συνελήφθησαν στην Ζανζιβάρη επειδή είναι ομοφυλόφιλοι μερικές μέρες μετά την δημιουργία μιας ομάδας που έχει σκοπό να βρίσκει και να συλλαμβάνει ομοφυλόφιλους από έναν γνωστό πολιτικό.

Οι άντρες συνελήφθησαν όταν η ομάδα εισέβαλε σε ένα πάρτι στην παραλία Pongwe μετά από πληροφορίες που πήρε από άλλους πολίτες.

Οι συλλήψεις έγιναν λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Πωλ Μακόντα, περιφερειακού επίτροπου της πόλης Νταρ ες Σαλάμ ότι μια ομάδα παρακολούθησης θα παρακολουθεί τα κοινωνικά δίκτυα για να κυνηγάει και να συλλαμβάνει ομοφυλόφιλους.

Επίσης, ενθάρρυνε τους πολίτες να δίνουν στις Αρχές τα ονόματα όσων πιστεύουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι για να μπορούν να το διερευνήσουν οι υπεύθυνοι.

Τα σχόλια του καταδικάστηκαν από την κυβέρνηση της Τανζανίας, αλλά η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να θεωρείται έγκλημα στην βαθιά θρησκευόμενη Τανζανία και η ομοφοβική ρητορική αυξήθηκε μετά την εκλογή του προέδρου Τζον Μαγκουφούλι το 2015.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 29

“Aυτό είναι ένα συγκλονιστικό χτύπημα ειδικά μετά την διαβεβαίωση του προέδρου της Τανζανίας ότι κανένας δεν θα στοχοποιούνταν και συλλαμβάνονταν εξαιτίας του σeξουαλικού προσανατολισμού του ή της σeξουαλικής του ταυτότητας”, ανέφερε ο Σείφ Μαγκάνγκο, αναπληρωτής διευθυντής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Διεθνούς Αμνηστίας για την ανατολική Αφρική.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 24

“Αυτή η τρομακτική επίθεση στους πολίτες της Τανζανίας που απλά ασκούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους δείχνει τους κινδύνους ομοφοβικής και ρατσιστικής ρητορικής στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης”, πρόσθεσε.

“Τώρα φοβόμαστε ότι αυτοί οι άντρες μπορεί να υποβληθούν σε αναγκαστική πρωκτική εξέταση, δηλαδή την μέθοδο που επιλέγει η κυβέρνηση για να αποδείξει ότι υπάρχουν σeξουαλικές σχέσεις σε άτομα του ίδιου φύλου. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνει-αυτοί οι άντρες πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι.”

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 20

Οι άντρες κρατούνται σε ένα αστυνομικό τμήμα παρά το γεγονός ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος τους.

Mαζί τους στο πάρτι στο οποίο συνελήφθησαν ήταν άλλοι 6 άντρες που κατάφεραν να ξεφύγουν από την ομάδα παρακολούθησης.

[dailymail]

Τα πιο σημαντικά