Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
διάφοραΥπόθεση Πάτρας: Στη δημοσιότητα η εξαφανισμένη σελίδα της ιατροδικαστικής της Ίριδας

Υπόθεση Πάτρας: Στη δημοσιότητα η εξαφανισμένη σελίδα της ιατροδικαστικής της Ίριδας

Σημαντικά στοιχεία από την έκθεση της προϊσταμένης της ιατροδικαστικής αρχής της Πάτρας, κ. Αγγελικής Τζιόλα, έφερε στο φως η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Τρία ευρήματα από την έρευνα που έγινε στα χείλη, στους πνεύμονες και την καρδιά της μικρής Ίριδας, του πρώτου από τα τρία κορίτσια που πέθανε τον Απρίλιο του 2019, αποτελούν στοιχεία που φέρνουν τις αρχές ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση του μυστηρίου.

Ως προς τα χείλη, η κ. Τζιόλα αναφέρει:

«Πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίδος εξ επαφής/εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης). Επίσης, διεπιστώθη μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών. Κακώσεις εξωτερικώς στο σώμα, δεν παρετηρήθησαν».

Για τους πνεύμονες το πόρισμα γράφει: «Κατά τις διατομές των πνευμόνων, οι οποίοι παρουσιάζονται συμπεφορημένοι, παρατηρείται εκροή ποσότητος αφρόδους οροαιματηρού υγρού (εικόνα πνευμονικού οιδήματος)».

Τέλος, για την καρδιά, η ανάλυση δείχνει:

«Κατά τις διατομές του μυοκαρδίου δεν παρετηρήθησαν πρόσφατες ισχαιμικές αλλοιώσεις. Κατά τη διάνοιξη των στεφανιαίων αγγείων δεν παρετηρήθησαν αθηροσκληρυντικές αλλοιώσεις».

Ένα άλλο μυστήριο που λύνεται, αφορά στην χαμένη σελίδα από την ιατροδικαστική εξέταση, όπου υπάρχει περιγραφή για τα ευρήματα από τον εγκέφαλο, τον λάρυγγα, τη γλώσσα, τον θύμο αδένα και την αριστερή κοιλία.

Τα πιο σημαντικά