Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΣχέδιο νέας αποστασίας εκ Πειραιώς και Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το Μαξίμου

Σχέδιο νέας αποστασίας εκ Πειραιώς και Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το Μαξίμου

Την ιδιαίτερα φορτισμένη λέξη της «αποστασίας» χρησιμοποιούν κυβερνητικοί κύκλοι μετά την παραίτηση Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ που περιορίζει την κυβερνητική πλειοψηφία στους 152 βουλευτές. «Οι αποστάτες θα τιμωρηθούν από το λαό» αναφέρουν μάλιστα, καλώντας τον κ. Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του.

Καταγγέλλοντας «σχέδιο νέας αποστασίας» οι κυβερνητικοί κύκλοι φωτογραφίζουν δε «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη» τα οποία «λειτουργούν για λογαριασμό Μητσοτάκη».

«Απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. Είναι προφανές το γιατί» σημειώνει το Μαξίμου, ενώ και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνει λόγο για «πολιτικό σχεδιασμό από τη μεριά της ΝΔ, πλήρως ανεύθυνο και επικίνδυνο για την εθνική πορεία της χώρας και την έξοδο από το μνημόνιο».

Το Μαξίμου τονίζει ότι «η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη».

«Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού» διαμηνύει στον παραιτηθέντα βουλευτή το Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε στο Κόκκινο ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, όχι μόνο δεν απειλείται, αλλά είναι απολύτως σταθερή».

«Να ξέρετε του κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τού περάσει καθώς νομίζω έχει χάσει πλήρως τη αξιοπιστία του, όταν την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό δεσμεύεται για τη μη ακύρωση της συμφωνίας -εφόσον αυτή προφανώς επικυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες- την άλλη στιγμή έρχεται στην Ελλάδα και το μόνο το οποίο κάνει, είναι εμπόριο πατριωτισμού» σχολίασε ακόμα ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στον ΣΚΑΪ.

Συνεχίζοντας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε εκ νέου πως η στάση της ΝΔ έστρωσε το χαλί στον Μπαρμπαρούση για να κάνει όσα έκανε κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

Τα πιο σημαντικά