Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΔίστομο: Λύκος έκανε βόλτες ανάμεσα σε σπίτια ανενόχλητος

Δίστομο: Λύκος έκανε βόλτες ανάμεσα σε σπίτια ανενόχλητος

Η εμφάνιση λύκων κοντά σε πόλεις είναι ένα φαινόμενο που ολοένα και επαναλαμβάνεται το τελευταίο διάστημα

Αυτή τη φορά όμως ο λύκος δεν έφτασε απλά στις παρυφές της πόλης αλλά μπήκε μέσα στο Δίστομο.

Ο λύκος ψάχνει για τροφή και όπως φαίνεται έχει αποκοπεί από την αγέλη. Βρίσκεται μέσα στο Δίστομο, σε γειτονιά της πόλης, με τη νύχτα να έχει προχωρήσει και ευτυχώς να μην υπάρχει στο δρόμο κόσμος.

Ο μοναδικός εκείνη την ώρα που περνάει από το σημείο, είναι ένας οδηγός που καταγράφει τις εικόνες με το κινητό του τηλέφωνο, όπως φαίνεται από το βίντεο του Τvstar .

Δείτε το βίντεο:

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη λύκου στην περιοχή, μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Το φαινόμενο της επανεμφάνισης των λύκων ακόμα και κοντά στα σπίτια δεν πρέπει να μας τρομάζει, ωστόσο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αδρανούμε σαν να μη συμβαίνει, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιθέσεις λύκων σε περιοχές των ανθρώπινων δραστηριοτήτων είναι δεκάδες, δημιουργώντας πολλά προβλήματα αλλά και τρόμο, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η σωστή λύση, για το καλό των λύκων και το δικό μας, δεν είναι άλλη από τη «διαχείριση» του φαινομένου, ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε όλα τα «είδη» που διαβιούν στη χώρα μας.

«Κανένας λύκος -πλην ορισμένων σπάνιων εξαιρέσεων που το ζώο έχει λύσσα- δεν πρόκειται να επιτεθεί σε άνθρωπο. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει ποτέ να προσεγγίζουμε τον λύκο.

Αν βρεθούμε κατά λάθος κοντά του, με παλαμάκια, φωνές, ίσως και πέτρες, τον απωθούμε αμέσως. Και φυσικά δεν φέρνουμε σε εθνικούς δρυμούς κανένα κατοικίδιο ζώο», εξηγούν ειδικοί.

Πηγή: tvstar.gr

Τα πιο σημαντικά