Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΜαρίνα Πατούλη: «H Δέσποινα Βανδή έχει έλλειψη παιδείας»

Μαρίνα Πατούλη: «H Δέσποινα Βανδή έχει έλλειψη παιδείας»

Χαμός επικρατεί από το Σάββατο 27/11 ανάμεσα στην Μαρίνα Πατούλη, τον Θάνο Πετρέλη και την Δέσποινα Βανδή. Όλα ξεκίνησαν όταν στο live του J2US ερμήνευσαν το «Χειροκρότημα» της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Τα πράγματα λοιπόν, δεν πήγαν τόσο καλά, καθώς η ερμηνεία της ήταν απογοητευτική και ο τόνος της λάθος, όπως ανέφερε η κριτική επιτροπή.

«Δεν ήταν ο τόνος της, Θάνο. Ευτυχώς, σήμερα δεν ψηφίζει ο κόσμος. Ήταν η πιο λάθος επιλογή που έχω ακούσει μέχρι σήμερα. Αυτό το τραγούδι ήταν για εσένα. Θα έπρεπε να φροντίσεις να τη βοηθήσεις, να είναι το τραγούδι στη δική της τονική. Ήταν σαν να σολάρεις μόνος σου. Θα έπρεπε ή να αλλάξετε τόνο ή τραγούδι. Ήταν ένα τραγούδι που την εξέθεσε. Ένιωσα ότι δεν το ήθελες, πήγαινες πάνω στη σκηνή σαν να έκλαιγες» είπε χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια και εκεί ξεκίνησαν όλα.

Αμέσως μετά το live, ο Θάνος Πετρέλης έκανε δηλώσεις στην κάμερα και “άδειασε” την Δέσποινα Βανδή, λέγοντας πως η αντίδραση της ήταν αδικαιολόγητη.

«Η Μαρίνα μού είπε να βρούμε ένα τραγούδι, που θα είχε μικρό ρόλο και συμφωνήσαμε σε αυτό. Δεν πάρω θέση σε όσα είπε η επιτροπή. Είπαν ότι το πήρα πάνω μου και δεν ακούστηκε πολύ. Υπήρχαν λάθος σχόλια ότι ήταν ψηλά ο τόνος, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό. Ο τόνος αυτός είναι και δεν τον διαλέγω εγώ αλλά οι μουσικοί.

Η Μαρίνα πήρε την θέση που ήθελε γιατί σε αυτό το live δεν υπήρχε αποχώρηση. Δεν με στενοχωρεί τίποτα, απλά όταν κάτι δεν είναι αυτό που πιστεύω, δεν μπορώ να συμφωνήσω. Μου έκανε εντύπωση που η Δέσποινα ήταν πρωτοστάτης σε αυτήν την επίθεση σε εισαγωγικά. Μου φαίνεται αδικαιολόγητη αυτή η αντιμετώπιση. Εφόσον ήταν και το τελευταίο μου live, θα έπρεπε να είναι πιο ευγενική. Εγώ αυτό θα έκανα σαν κριτική επιτροπή».

Η απάντηση Πατούλη σε Βανδή – Πετρέλης

«Είδα και εγώ τις δηλώσεις του Θάνου Πετρέλη και εξεπλάγην. Δεν είχα προασποφασίσει να αποχωρήσω. Είχα προτείνει και εγώ κάποια τραγούδια και συζητήσαμε με τον Θάνο Πετρέλη τα οποία όμως δε τα ήθελε, ο παραγωγός του πρότεινε το συγκεκριμένο. Εγώ στο άκουσμα και μόνο πανικοβλήθηκα ότι δε θα μπορούσα να αποδώσω Πρωτοψάλτη.

Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, εννοείται ότι δεν έλεγα ότι δε θέλω να τραγουδήσω. Δε θέλω να τραγουδήσω το συγκεκριμένο κομμάτι, αν δεν ήθελα να τραγουδήσω γενικά δε θα συμμετείχα στο show. Εκτίμησα όμως ότι αυτό δεν αξιολογήθηκε, ούτε η προσπάθεια την οποία έκανε και σε θέμα χρόνου και υπέρβασης, και «τσαλακώματος» για έναν σκοπό.

Όταν αυτό δε μπορεί να γίνει αντιληπτό θεωρώ ότι είναι αφιλόξενο το περιβάλλον για μένα. Ενοχλήθηκα όταν ακούστηκε από τη Δέσποινα Βανδή ότι δε πρέπει να επικαλούμαι τον φιλανθρωπικό σκοπό. Ένιωσα ότι όταν ήμασταν στα backstage ότι εφόσον έλειπε και ο κύριος Διονυσίου λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης, ένιωσα πολύ άβολα και ότι δεν έχω θέση εκεί.

Θα μπορούσαν να μου πουν «δεν τα είπες καθόλου καλά, δε σου βγήκε το τραγούδι» αλλά με ευγένεια και με παιδεία όχι με αυτό τον τρόπο. Το ύφος και ο τρόπος αντιμετώπισης με ενόχλησε πάρα πολύ. Θεωρώ ότι ίσως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν ευέλικτα αντανακλαστικά στα θέματα φιλανθρωπίας και κοινωνικής προσφοράς, μένουν με κάποια στεγανά στο κομμάτι της δουλειάς τους, εμένα αυτό δε με εκφράζει. Δεν έχω πάρει κάποια απόφαση, τον Νίκο Κοκλώνη τον εκτιμώ ιδιαίτερα είναι φίλος καρδιάς. Ο Γιώργος Πατούλης ήταν αρνητικός εξ αρχής στο να μπω σε αυτή τη διαδικασία ωστόσο, θεώρησε τον τρόπο αντιμετώπισής μου θεώρησε ότι δε μου αρμόζει.

Θεωρώ ότι η φιλοξενία της κριτικής επιτροπής στο πρόσωπό μου – δε μιλάω για όλη την κριτική επιτροπή – και ο τρόπος αντιμετώπισής μου δεν αρμόζει σε κάποιον ενήλικα που έχει μια πορεία ζωής και πηγαίνει εκεί για να εκπληρώσει κάποιο στόχο. Απαιτούσα περισσότερη ευγένεια» είπε η Μαρίνα Πατούλη.

Τα πιο σημαντικά