Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
ασφάλειαΔημόσιοι υπάλληλοι στην Ινδία φορούν κράνη για να μην τους πέσει το...

Δημόσιοι υπάλληλοι στην Ινδία φορούν κράνη για να μην τους πέσει το ταβάνι στο κεφάλι

Οι υπάλληλοι γραφείου ενός κατεστραμμένου κτηρίου του δημοσίου στη Μπιχάρ της Ινδίας, πάντα ανησυχούσαν για την ασφάλειά τους, εξαιτίας των σοβάδων που έπεφταν στα κεφάλια τους από το ταβάνι. Έτσι, σκαρφίστηκαν μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση: φορούν καθημερινά κράνη μηχανής!

Πρόσφατα, ένα βίντεο με τους δημοσίους υπαλλήλους να περνούν μια συνηθισμένη μέρα στη δουλειά φορώντας κράνη, έκανε το γύρο του διαδικτύου. Κατάφερε να τονίσει τις επικίνδυνες καταστάσεις που επικρατούν στον εργασιακό χώρο της Ινδίας.

Οι επιθεωρητές ασφαλείας είχαν δηλώσει πως το κτήριο ήταν ήδη επικίνδυνο πριν 2 χρόνια.

10db61622fdffeab00fa0d85f8a78436

Caters Clips/YouTube

Αλλά και πάλι, η κυβέρνηση δεν έκανε κάποια κίνηση για να βρει ένα ασφαλέστερο μέρος για τους υπαλλήλους της.

f86756b595d666f5568204e4eda0e0be

Caters Clips/YouTube

Η κατάσταση του κτηρίου συνέχισε να επιδεινώνεται, εξαιτίας της βροχόπτωσης. Οι διαρροές έχουν διακυβεύσει την ασφάλεια των αρχείων και του εξοπλισμού του γραφείου, σύμφωνα με τον υπάλληλο Αμίτ Κουμάρ. Πρόσθεσε ότι η ανησυχία τους έχει αναφερθεί πολλές φορές στους ανωτέρους, όμως δεν υπήρξε κάποια απάντηση ή ενέργεια.

“Το τμήμα οικοδόμησης δήλωσε πριν 2 χρόνια πως το κτήριο είναι επικίνδυνο και ακατάλληλο για χρήση. Οι αρχές, ωστόσο, δεν βρήκαν εναλλακτική στέγη για το γραφείο μας”, ανέφερε ο ίδιος.

Κάποια μέρα, η οροφή θα πέσει πάνω στους υπαλλήλους.

“Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να απέχουμε από τα καθήκοντά μας, όλοι μας αποφασίσαμε να φοράμε κράνη. Πολλοί υπάλληλοι έχουν υποστεί τραυματισμούς, λόγω σοβάδων που έπεσαν από το ταβάνι”, ανέφερε ο Παρβέζ Άχμαντ.

Μόλις έγινε διάσημο το βίντεο του ερειπωμένου κτηρίου, η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το γραφείο θα μετακομίσει σε άλλο κτήριο σύντομα. Ωστόσο, 4 από τους υπαλλήλους που εμφανίζονται στο βίντεο δέχτηκαν προειδοποιήσεις, αφού μετέφεραν το ζήτημα στα ΜΜΕ αντί να το συζητήσουν εσωτερικά.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[Caters]

Τα πιο σημαντικά