9χρονη στο Πακιστάν ζει με μόνιμα γυρισμένο το κεφάλι της 180 μοίρες

29 Οκτωβρίου, 20174:22 ΜΜ

Μια 9χρονη από το Πακιστάν που ζει με το κεφάλι της γυρισμένο 180 μοίρες αναγκάζεται να ζει σαν παρίας, γιατί οι υπόλοιποι την φοβούνται.

Η Αφσίν Κουμπάρ από την επαρχία Σινγκ του Πακιστάν πάσχει από μια άγνωστη μυϊκή διαταραχή που δεν της επιτρέπει να έχει το κεφάλι της όρθιο. Η 9χρονη δεν μπορεί να σταθεί ή να περπατήσει σωστά και πρέπει να βρίσκεται συνέχεια σε καθιστή θέση. Χρειάζεται βοήθεια ακόμα και για να χρησιμοποιεί την τουαλέτα.

Τα παιδιά την φοβούνται και οι μεγάλοι πιστεύουν ότι η κατάστασή της είναι αποτέλεσμα των αμαρτιών της. Δεν πηγαίνει στο σχολείο και οι μόνοι φίλοι της είναι τα 6 αδέρφια της.

Οι γονείς της έχουν επισκεφθεί πολλούς τοπικούς γιατρούς, αλλά όλοι τους έχουν απαντήσει ότι δεν μπορούν να παρέχουν θεραπεία για μια τόσο σπάνια ασθένεια.

Η φτωχή οικογένεια που στηρίζεται οικονομικά μόνο στον μεγαλύτερο γιο της δεν έχει να χρήματα για να παράσχει την κατάλληλη θεραπεία στην Αφσίν.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

“Αγαπώ την κόρη μου και με σκοτώνει που την βλέπω σε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορώ πια να την βλέπω να υποφέρει. Κανένας από τους γιατρούς δεν μπορούσε να μας δώσει μια διάγνωση. Όλοι μας είπαν να την πάμε σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο, αλλά δεν έχουμε τα χρήματα”, δήλωσε η μητέρα της.

Η Αφσίν γεννήθηκε ως ένα φυσιολογικό μωρό όπως τα υπόλοιπα 6 αδέρφια της. Όλα άλλαξαν όταν μια μέρα όταν ήταν 8 μηνών έπεσε και χτύπησε τον λαιμό της.

“Στην αρχή αγνοήσαμε την κατάστασή της λόγω έλλειψης χρημάτων. Την πήγαμε σε έναν τοπικό θεραπευτή, αλλά η κατάστασή της δεν βελτιώθηκε ποτέ. Όσο μεγάλωνε τα προβλήματά της γίνονταν πιο περίπλοκα. Πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνη της. Συνήθως, κάθεται σε μια γωνιά και καμιά φορά παίζει με τα αδέρφια της”, ανέφερε η μητέρα της 9χρονης.

“Οι άνθρωποι δεν θέλουν να την βλέπουν και γι’ αυτό την κρατάμε στο σπίτι. Θέλουμε να σπουδάσει, αλλά κανείς δεν την δέχεται στο σχολείο του”, ανέφερε ο πατέρας της 9χρονης.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η Αφσίν πάσχει από μια σπάνια περίπτωση μυϊκής διαταραχής ή ανωμαλίας στη σπονδυλική στήλη, αλλά μόνο με ιατρικές εξετάσεις μπορεί να καθοριστεί με βεβαιότητα η πάθησή της.

[dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News