95χρονη έγινε μοντέλο και εντυπωσιάζει με το εξαιρετικό στυλ της

Οκτ 30, 2017 8:47 ΠΜ
More videos

Όλα δείχνουν πως οι γυναίκες άνω των 50, τελευταία, κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στη βιομηχανία της μόδας.

Πρόσφατα, η Lauren Hatton έγινε εξώφυλλο για τη Vogue στα 70 της και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο σε ηλικία εξώφυλλο της βίβλου της μόδας.

Eπιπλέον, η Mέι Μασκ, στα 69 της, έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας της Cover Girl ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει την 79χρονη Τζέιν Φόντα και την 72χρονη Έλεν Μίρεν που, πριν από λίγο καιρό, περπάτησαν στο κόκκινο χαλί;

Παράλληλα, δεκάδες γυναίκες τρίτης ηλικίας, αυτή τη στιγμή μεσουρανούν στο Instagram.

H 64χρονη fashion blogger Lyn Slate ή Accidental Icon, όπως είναι ευρέως γνωστή, το 61χρονο μοντέλο Yazemmenah Rossi με τα λευκά, μακριά μαλλιά, η χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Iris Apfel, του 93χρονου (!) fashion icon με τα στρογγυλά κοκάλινα γυαλιά-σήμα κατατεθέν, είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις γυναικών που αποδεικνύουν ότι το στιλ και η ομορφιά δεν έχουν ηλικία.

Ακόμα ένα ζωντανό παράδειγμα, το οποίο ανακαλύψαμε πρόσφατα, είναι και η Erni Stollberg. Πρόκειται για μια 95χρονη που ντύνεται με πολύ κέφι και στιλ.

Όχι συμβατικό στιλ, αλλά στιλ που σε κάνει να κοιτάξεις δύο φορές. Στιλ που εξάπτει την περιέργεια, που δίνει έμπνευση, που φωνάζει αυτοπεποίθηση.

Δεν ξέρουμε ποια ήταν η σχέση της με τη μόδα στο παρελθόν, αλλά σήμερα, στα 95 της (ξαναλέμε), είναι μοντέλο ενός concept store με εκκεντρικά ρούχα, ονόματι Park. Πώς την ανακάλυψαν και γιατί την επέλεξαν;

Σύμφωνα με άρθρο της Vogue, όλα συνέβησαν κάπως τυχαία. Βλέπετε, η Εrnestine τυχαίνει να μένει πολύ κοντά στο κατάστημα και έτσι, στην καθημερινή της βόλτα, περνούσε από εκεί να πει ένα «γεια» στους ιδιοκτήτες του καταστήματος Markus Strasser και Helmut Ruthner.

Εκείνοι, όπως φαίνεται, εκτίμησαν την έντονη προσωπικότητα της και σε συνδυασμό με το ότι «έγραφε» στο φακό, είδαν σε αυτήν το ιδανικό μοντέλο για να αναδείξει τα εκκεντρικά τους ρούχα τα οποία δεν παύουν να απευθύνονται σε πιο νέες ηλικίες.

Εξάλλου, ποιος είπε ότι οι πιο μεγάλες σε ηλικία γυναίκες δεν μπορούν να ντύνονται με νεανικά ρούχα;

«Αν της πούμε να φορέσει ένα κομψό ρούχο, αμέσως παίρνει μια πολύ elegant στάση σώματος», αναφέρει ένας από τους ιδιοκτήτες του brand. «Αν της ζητήσουμε να φορέσει κάτι πιο κουλ ή εκκεντρικό, αμέσως αλλάζει εντελώς η ιδιοσυγκρασία και το attitude της».

Όντως, παρατηρώντας πάντως τον τρόπο που φοράει τα ρούχα (αντί να τη «φοράνε» αυτά) δε μοιάζει καθόλου με την κλασική 95χρονη που έχουμε στο μυαλό μας. Περισσότερο έμφυτο ταλέντο στο στιλ θα τη χαρακτήριζε κανείς. Τελικά, η επιλογή της Ernestine για λογαριασμό του Park μάλλον δεν έγινε και τόσο τυχαία.

[park_wien] [bovary]

Ακολουθήστε μας στο facebook: