90 ετών χελώνα της οποίας τα πόδια είχαν φαγωθεί από αρουραίους φοράει πρόσθετες ρόδες και τρέχει δύο φορές γρηγορότερα!

30 Απριλίου, 2015 5:20 ΜΜ
More videos

Όταν  αρουραίοι έφαγαν  τα πόδια της 90χρονης χελώνας στο Pembrook, της Ουαλίας,  ο ιδιοκτήτης της, Jude Ryder, φοβήθηκε για τα χειρότερα.

Ένας λογαριασμός £1,000 στον κτηνίατρο έκανε πολύ λίγα για να βελτιώσει την κατάστασή της, μέχρι  που ο Μηχανολόγος Μηχανικό γιος του Ryder, o 37χρονος Dale, τοποθέτησε τροχούς από ένα αεροσκάφος μοντελισμού στο κέλυφος της χελώνας, κάνοντας την έτσι δυο φορές πιο γρήγορη. Ο Dale είχε λάβει τη χελώνα σαν δώρο όταν ήταν 8 ετών και τότε ήταν ήδη στα 60 της χρόνια.

«Ήταν σαν να τη σύνδεσα με ένα turbo κινητήρα – πηγαίνει με τη διπλάσια ταχύτητα από αυτή που συνήθιζε να πηγαίνει» λέει ο Ryder. Η χελώνα είναι ακόμη αρκετά νέα για χελώνα. Θα μπορούσε να ζήσει για άλλα 50 χρόνια – το μόνο που θα χρειάζεται από δω και στο εξής είναι ένα νέο σετ ελαστικά.

Οι επιθέσεις αρουραίων σε χελώνες δεν είναι ασυνήθιστες. Η γηραιότερη χελώνα της Βρετανίας, ήταν 130 ετών και πέθανε από δάγκωμα αρουραίου το 2013.

90-year-old-Tortoise-Ninja-Fast-Half-Cyborg-After-Wheels-Replace-Legs-Lost-in-Rat-Attack__700 90-year-old-Tortoise-Ninja-Fast-Half-Cyborg-After-Wheels-Replace-Legs-Lost-in-Rat-Attack__700 90-year-old-Tortoise-Ninja-Fast-Half-Cyborg-After-Wheels-Replace-Legs-Lost-in-Rat-Attack1__700 90-year-old-Tortoise-Ninja-Fast-Half-Cyborg-After-Wheels-Replace-Legs-Lost-in-Rat-Attack2__700

telegraph
Ακολουθήστε μας στο facebook: