9 τροφές που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε νυσταγμένοι

13 Φεβρουαρίου, 20171:44 ΠΜ
More videos

Όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή την ανάγκη την πάρουμε έναν υπνάκο αμέσως μετά από ένα γεύμα. Τελικά, αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο η αγάπη μας για τον ύπνο ή μια δύσκολη μέρα στην δουλειά. Το είδος του φαγητού που καταναλώνουμε καθημερινά επηρεάζει αρκετά αυτή την συνήθεια.

Δείτε παρακάτω 9 τροφές που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε νυσταγμένοι.

Γαλακτοκομικά προϊόντα 

Μεταξύ όλων των άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων, τα σκληρά τυριά έχουν την πιο χαλαρωτική επίδραση, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα ασβεστίου. Η προσθήκη κράκερ δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη υπνηλία, καθώς οι υδατάνθρακες εντείνουν τη λειτουργία της τρυπτοφάνης.

Πηγή: ehealthme

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που παράγει μελατονίνη, γνωστή και ως “ορμόνη του ύπνου.” Επιπλέον, τα καρύδια συσκευάζονται με μαγνήσιο, που διευκολύνει την ένταση των μυών και προκαλεί υπνηλία.

Πηγή: NCBI, NCBI

Μπανάνα

Η ζάχαρη, το κάλιο και το μαγνήσιο που βρέθηκαν στην μπανάνα κάνουν τα τρυπτοφάνη να μπαίνουν ευκολότερα στον εγκέφαλο και να προκαλούν υπνηλία.

Πηγή: livestrong

Καρύδια

Τα καρύδια περιέχουν λιγότερα τριπτοφανή από τα αμύγδαλα, αλλά έχουν την δική τους πηγή μελατονίνης. Έρευνα έδειξε, ότι τα καρύδια αυξάνουν τα επίπεδα αυτής της ορμόνης στο αίμα και αυτό προκαλεί υπνηλία.

Πηγή: NCBI

Κεράσια

Τα κεράσια ειδικά τα ξινά κεράσια έχουν σχετικά υψηλή περιεκτικότητα μελατονίνης. Ωστόσο, μια χούφτα φρέσκα κεράσια δεν κάνει την διαφορά. Ένα ποτήρι χυμός κεράσι θα σας βάλει σε ύπνο σε χρόνο μηδέν.

Πηγή: medicalxpress

Χαμομήλι

Το χαμομήλι συσκευάζεται με γλυκίνη, ένα αμινοξύ που έχει μια ήπια κατασταλτική δράση που χαλαρώνει τους μυς και το νευρικό σύστημα. Μετά από ένα φλιτζάνι χαμομήλι δύσκολα θα μπορείτε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά.

Πηγή: NCBI

Σπόροι κολοκύθας

Εκτός από την τρυπτοφάνη, οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν μεγάλες ποσότητες ψευδάργυρου και μαγνησίου. Οι ενώσεις αυτές προκαλούν ηρεμία και χαλάρωση και δύσκολα θα μπορέσετε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά.

Πηγή: sleeprate

Λευκό ρύζι

Το λευκό ρύζι έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που μπορεί να προκαλέσει υπνηλία 3 ή 4 ώρες μετά την κατανάλωσή του. Έρευνες έχουν δείξει, ότι ειδικά το αρωματικό ρύζι γιασεμιού φέρνει μεγάλη υπνηλία.

Πηγή: ajcn.nutrition

Λιπαρά ψάρια

Τα οξέα που περιέχονται στο σολομό, τον τόνο και σε άλλα λιπαρά ψάρια αυξάνουν την παραγωγή της μελατονίνης. Αυτά τα οξέα μειώνουν τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο αίμα και το μόνο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε μετά είναι να πάρετε έναν υπνάκο.

Πηγή: livestrong

[Readerʼs Digest] [symptomfind] [goodhousekeeping]

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News