Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
εγκυμοσύνη9 τρελά πράγματα που πρότειναν στις έγκυες γυναίκες να κάνουν παλαιότερα.

9 τρελά πράγματα που πρότειναν στις έγκυες γυναίκες να κάνουν παλαιότερα.

Είτε πρόκειται για το πρώτο παιδί, είτε για το τρίτο , οι μελλοντικοί γονείς περνούν τους 9 μήνες της εγκυμοσύνης σκεπτόμενοι το μωρό που θα κρατήσουν στην αγκαλιά τους.

Αυτή η διαδικασία έχει πολλές χαρούμενες στιγμές, όπως η επιλογή του ονόματος ή η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου. Ωστόσο, κάθε γονιός αρχίζει και έχει πολλές ανησυχίες για το παιδί του, που πολλές φορές δεν εξαφανίζονται ποτέ.

Αυτό οδηγεί σε πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες για το τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης για να διασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερο περιβάλλον για το παιδί της.

Δείτε παρακάτω 9 παράλογα πράγματα που άκουγαν οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους παλιότερα.

1.Κορσέδες

1

Wikimedia Commons

Πριν τα σύγχρονα εσώρουχα, οι γυναίκες φορούσαν μόνο κορσέδες κάτω από τα ρούχα τους, ακόμα και όταν ήταν έγκυες. Οι κορσέδες μπορεί να τις έκαναν να νιώθουν λίγο πιο άνετα, αλλά σίγουρα δεν ήταν και το αγαπημένο τους.

2.Κάπνισμα

2

Τώρα μπορεί να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά παλαιότερα οι γιατροί συνιστούσαν στις γυναίκες να καπνίζουν ως έναν τρόπο να κρατούν το βάρος του μωρού μειωμένο και να ενεργοποιείται το έντερο της μητέρας.

3.Κατανάλωση χλωροφόρμιου

3

Wikimedia Commons

Πολύ πριν την επισκληρίδιο, οι μητέρες έπεφταν σε αναισθησία με χλωροφόρμιο ή αιθέρα. Αν και σκοπός τους δεν ήταν να χάσει η μητέρα τελείως τις αισθήσεις της, μια τέτοια μορφή αναισθησίας μπορούσε να γίνει πολύ επιβλαβής για την υγεία της γυναίκας.

4.Κοίταζαν κάτι όμορφο

4

Wikimedia Commons

Σύμφωνα με παλιού μύθους, αν μια γυναίκα κοίταζε κάτι όμορφο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του τοκετού, το μωρό θα έπαιρνε αυτή την ομορφιά.

5.Αλκοόλ

5

Flickr / simpleinsomnia

Οι γιατροί συνιστούσαν στις γυναίκες στις γυναίκες να πίνουν κόκκινο κρασί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αργότερα, έρευνες έδειξαν, ότι αν και η μικρή ποσότητα αλκοόλ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι επιβλαβής, οι μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να έχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

6.Ακινησία

6

Pinterest / MamaCafeUK

Οι μέλλουσες μητέρες στο παρελθόν προειδοποιούνταν, ότι το να πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο ήταν το ίδιο με το να ανέβαιναν σε ένα βουνό. Τις συμβούλευαν να μην ταξιδεύουν καθόλου.

7.Αγνοήστε τις λιγούρες

7

Pinterest / MamaCafeUK

Κάθε γυναικείο σώμα αντιδρά διαφορετικά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, οπότε η διατήρηση μιας τακτικής μορφής άσκησης είναι καλή ιδέα. Ωστόσο, στο παρελθόν οι γιατροί πρότειναν στις γυναίκες να αγνοούν τις λιγούρες, όχι για λόγους υγείας, αλλά για αισθητικούς λόγους.

8.Αποφυγή ηλιακής ακτινοβολίας

8

Abundant Health Family Chiropractic

Οι γυναίκες στο παρελθόν πίστευαν, ότι ακόμα λίγες ακτίνες ήλιου μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην εγκυμοσύνη και το μωρό τους.

9.Αποφυγή κάθε σεξουαλικής δραστηριότητας

9

Pinterest / Amanda Viviani

Οι γιατροί σήμερα αναφέρουν, ότι λίγη σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει σε έναν πιο ομαλό τοκετό. Ωστόσο, στο παρελθόν ο γιατρός Τζον Χάρβι Κέλογκ απαγόρευε την οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα, γιατί πίστευε, ότι το παιδί θα κληρονομήσει “ασελγείς τάσεις.”

Τα πιο σημαντικά