9 συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε αν θέλετε να μην αρρωσταίνετε όταν ο καιρός είναι ψυχρός

26 Νοεμβρίου, 2016 3:04 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν μερικά υπέροχα νέα: το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να παραμείνετε υγιείς ακόμη και τον χειμώνα, είναι να εγκαταλείψετε μερικές κακές συνήθειες.

Αν σταματήσετε να κάνετε τα παρακάτω 9 πράγματα, όχι μόνο θα αποφύγετε το να αρρωστήσετε, αλλά θα απολαύσετε και τον κρύο καιρό.

#1 Χρησιμοποιείτε ρινικές σταγόνες πριν βγείτε έξω1

© kk   © matterna

Ένα κρύο περιβάλλον κάνει τις ρινικές διόδους να στενεύουν. Αν θέλετε να δώσετε λίγη «βοήθεια», με τη μορφή ρινικών σταγόνων, οι βλεννώδεις μεμβράνες δεν θα είναι σε θέση να σας υπερασπιστούν εναντίον των μικροοργανισμών ή να ζεσταθεί ο κρύος αέρας που εισπνέουμε. Είναι καλύτερα να φυσήξετε απλά τη μύτη σας πριν βγείτε έξω.

#2 Αναπνέετε από το στόμα όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο2

© forharriet   © ilovestyle

Όταν αναπνέετε από το στόμα, δεν μπορείτε να κάνετε ζεστό τον αέρα και αυτό αυξάνει την πιθανότητα να προσβληθείτε από στηθάγχη. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, αναπνεύστε από τη μύτη αργά και βαθιά.

#3 Καλύπτετε τη μύτη και το στόμα με ένα μαντήλι3

© ilmajaam   © diarydiet

Όταν έχει κρύο καιρό, οι υδρατμοί που εκπνέουμε μπορεί να μετατραπούν σε πάγο και να εγκλωβιστούν στο υλικό από το οποίο έχει δημιουργηθεί το παλτό ή το μαντήλι. Τότε, ο αέρας που περνά μέσα από το παγωμένο προστατευτικό κάλυμμα, είναι ακόμη πιο κρύος από ότι θα ήταν χωρίς αυτό. Αυτό, μπορεί να προκαλέσει βρογχίτιδα, στηθάγχη και να ερεθίσει το δέρμα σας. Αν το χρειάζεστε πραγματικά, μπορείτε να καλύψετε το πρόσωπό σας αλλά όχι τη μύτη.

#4 Τρέχετε σπίτι όταν έχετε ρίγος4

© TUT   © peterburg

Με τα πρώτα σημάδια του κρύου, είναι καλή ιδέα το να μπείτε κάπου ζεστά όπως σε ένα κατάστημα ή ένα καφέ. Μετά από μερικά λεπτά, θα έχετε ζεσταθεί και ηρεμώντας μπορείτε να συνεχίσετε το δρόμο σας. Μην αρχίσετε να κινήστε όλο και γρηγορότερα όταν είστε κιόλας παγωμένοι.

#5 Φοράτε εφαρμοστά ρούχα και υποδήματα5

© Walt Disney Pictures

Τα πολύ υπερβολικά στενά ρούχα και υποδήματα είναι εγγυημένο πως θα σας κάνουν να παγώσετε πιο γρήγορα σε κρύο καιρό. Εάν επιλέξετε ρούχα που είναι ελαφρώς πιο χαλαρά, ο αέρας μεταξύ των στρωμάτων θα βοηθήσει να κρατήσετε την ζεστασιά του σώματός σας.

#6 Πίνετε κάτι ζεστό, 30 λεπτά πριν βγείτε έξω6

© Wallpapers Craft   © Depositphotos

Το πολύ ζεστό τσάι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει τους μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού. Κάνει επίσης και τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται. Έτσι, μόλις βγείτε στο κρύο, θα χάσετε γρηγορότερα τη θερμότητα του σώματός σας. Αν χρειάζεστε πραγματικά κάτι για να πιείτε, επιλέξτε νερό ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα αρκεί να είναι ζεστό και όχι καυτό.

#7 Βγαίνετε πεινασμένοι στο κρύο7

© 7y7   © monicore / pixabay

Για να παραχθεί θερμότητα στο σώμα, απαιτείται ενέργεια, αλλιώς θα κρυώσετε γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρώτε όταν πεινάτε. Ή τουλάχιστον, να έχετε ένα σνακ και ένα φλιτζάνι θερμό τσάι κάπου ζεστά.

#8 Βάζετε κρέμα αμέσως πριν βγείτε έξω8

© POPSUGAR Photography / Maria del Rio   © glupih

Όταν εφαρμόζετε κρέμες για το δέρμα σας, για τα πρώτα 30-40 λεπτά κάνουν το νερό να εξατμιστεί. Σε ψυχρές συνθήκες, αυτό οδηγεί σε ψύξη και βλάβη στο δέρμα. Έτσι, είναι μια καλή ιδέα το να αποφύγετε να πάτε έξω για τουλάχιστον 30 λεπτά μετά την εφαρμογή της κρέμας ή της λοσιόν σας. Επιπλέον, μπορείτε να αποφύγετε τις κρέμες με βάση το νερό.

#9 Προθερμαίνεστε με αλκοόλ όταν είστε έξω9

© be in open   © kak pravilno

Θα νιώσετε θερμότητα για 30-40 λεπτά αφού πιείτε. Μετά, το σώμα ξεκινά και πάλι να κρυώνει πολύ γρήγορα. Επίσης, ο εγκέφαλος μπορεί να μην αντιδράσει επαρκώς σε αυτό παραλείποντας να στείλει μήνυμα πως έχετε κρυώσει. Είναι καλύτερα να πίνετε κάτι μέσα στο σπίτι.

Ακολουθήστε μας στο facebook: