9 σημάδια που δείχνουν απλά ότι πρέπει να χωρίσετε

8 Ιουλίου, 2017 6:23 ΠΜ
More videos

Στις σχέσεις δεν υπάρχει κάποιος χρυσός κανόνας που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να είναι επιτυχημένες. Κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει στην επιλογή του να μείνουμε μαζί, να χωρίσουμε, να γίνουμε το θύμα ή να γίνουμε ευτυχισμένοι. Μόνο εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε, αν θέλουμε να βάλουμε τέλος σε μια σχέση ή να παλέψουμε για αυτήν.

Δείτε παρακάτω 9 σημάδια που δείχνουν, ότι είναι ώρα να χωρίσετε.

1. Είστε δυστυχισμένοι στην σχέση σας

Αν νιώθετε συχνά δυστυχισμένοι ή μπουχτισμένοι στην σχέση σας είναι το πρώτο και πιο σημαντικό στοιχείο, ότι η σχέση σας φτάνει στο τέλος της.

  • Απλά να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και παραδεχτείτε, ότι βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση. Προσπαθήστε να βρείτε ποια είναι τα “οφέλη” που σας προσφέρει αυτή η σχέση. Για παράδειγμα, σας σώζει από τον φόβο της μοναξιάς ή εξαρτάστε σε μεγάλο βαθμό, είτε συναισθηματικά, είτε οικονομικά από τον σύντροφό σας.

2. Δεν μπορείτε να είστε ο εαυτό σας, όταν είστε με τον σύντροφό σας

Όταν είστε με τον κατάλληλο άνθρωπο, δεν χρειάζεται να προσποιηθείτε τίποτα: μπορείτε να είστε απόλυτα ο εαυτός σας. Μπορείτε να φερθείτε αστεία και να μην νιώθετε άσχημα για αυτό.

  • Αν στην σχέση σας πρέπει πολλές φορές να προσποιηθείτε κάτι που δεν είστε, τότε στερείτε από τον εαυτό σας την δυνατότητα να νιώσετε την χαρά μιας αυθεντικής και ειλικρινούς σχέσης.

3. Ο σύντροφός σας θέλει να σας ελέγχει

Παρατηρήστε, αν ο σύντροφός σας προσπαθεί να ελέγχει το τηλέφωνό σας, τα κοινωνικά σας δίκτυα και τις συζητήσεις σας. Γενικά, θέλει από εσάς να μοιράζεστε τα πάντα μαζί του.

  • Τέτοιοι σύντροφοι προσποιούνται, ότι σας αγαπούν. Στην ουσία, παίρνουν τον απόλυτο έλεγχο της ζωής σας με την μορφή συναισθηματικής κακοποίησης και εισβάλουν στον προσωπικό σας χώρο.

4. Ζείτε στην απομόνωση

Ο αγαπημένος σας προσπαθεί να σας απομονώσει από τους φίλους και τους συγγενείς σας, σας απαγορεύει να χρησιμοποιείτε το κινητό ή το αυτοκίνητο ή ακόμα σας εμποδίζει να βρείτε μια καλύτερη δουλειά. Αν ναι, τότε αυτή η σχέση είναι επικίνδυνη.

  • Είναι μια μορφή ενδοοικογενειακής κακοποίησης που οδηγεί σε συναισθηματική και οικονομική εξάρτηση από τον σύντροφό σας.

5. Ο σύντροφός σας είναι πολύ ζηλιάρης

Έχετε σχέση με έναν πολύ κτητικό άνθρωπο, αν κάνει σοβαρές σκηνές ζηλοτυπίας δημοσίως ή ελέγχει τα τηλεφωνήματά σας και τους λογαριασμούς σας στα κοινωνικά δίκτυα.

  • Πρέπει να καταλάβετε, ότι αυτό δεν είναι αγάπη. Είναι ένα σημάδι ψυχολογικής κακοποίησης και δεν πρέπει να το αγνοήσετε.

6. Ο σύντροφός σας πάντα υποτιμάει εσάς και τα επιτεύγματά σας

Είναι η ώρα να φύγετε, αν ο σύντροφος σας προσπαθεί να σας πείσει, ότι είστε ένας συνηθισμένος άνθρωπος με μέτρια επιτεύγματα. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να σας πείσει, ότι κανένας δεν θα σας εκτιμήσει.

  • Ο σύντροφός σας είναι αυτό που χρειάζεται βοήθεια, όχι εσείς. Προφανώς, ο σύντροφος σας έχει προβλήματα αυτοεκτίμησης και προσπαθεί να τα φτιάξει, μειώνοντάς σας.

7. Είναι σχεδόν αδύνατον να σχεδιάσετε ένα κοινό μέλλον

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας λειτουργικής σχέσης; Αμοιβαία εμπιστοσύνη, αίσθηση ασφάλειας και κοινά σχέδια για το μέλλον. Αντίθετα, σε μια νοσηρή σχέση δεν υπάρχουν καν βραχυπρόθεσμα σχέδια.

  • Αν δεν μιλάτε ποτέ για το κοινό σας μέλλον, τότε είναι σημάδι ότι βρίσκεστε σε μια σχέση που δεν σας ταιριάζει.

8. Ο σύντροφός σας προσπαθεί συνέχεια να σας κάνει να αισθάνεστε ένοχοι

Ο σύντροφός σας πάντα σας κατηγορεί για ό,τι και αν συμβαίνει στην σχέση σας. Κατά συνέπεια, πάντα νιώθετε, ότι πρέπει να δικαιολογηθείτε για κάτι.

  • Ο σύντροφός σας δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Το μόνο που θέλει είναι να σας δημιουργήσει ενοχές για να πετύχει τους στόχους του.

9. Ανεξέλεγκτα επεισόδια βίας

Μερικές φορές ακόμα και οι πιο ψύχραιμοι άνθρωποι μπορεί να χάσουν τον έλεγχο, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Αν ο σύντροφος σας εξαγριώνεται εύκολα, ειδικά όταν οι περιστάσεις δεν είναι τόσο πιεστικές, η σχέση σας μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη.

  • Οι ανεξέλεγκτες αντιδράσεις επιθετικότητας πάντα οδηγούν σε συναισθηματική, οικονομική και σωματική βία.
Ακολουθήστε μας στο facebook: