9 ψυχολογικά κόλπα για να προσελκύσετε τους πάντες γύρω σας

22 Φεβρουαρίου, 2017 2:16 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν άνθρωποι που ακτινοβολούν ένα μαγνητισμό που εντυπωσιάζει τους πάντες γύρω τους. Οι άλλοι θέλουν να γίνουν σαν αυτούς και να κερδίσουν την φιλία ή την εκτίμησή τους. Και το πιο περίεργο είναι ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εμφάνισή τους.

Δείτε παρακάτω 9 κανόνες που πρέπει ακολουθήσετε για να προσελκύσετε τους πάντες γύρω σας.

© Jerry Weintraub Productions

Ξεχωριστή εικόνα

Χρειάζεστε μια μοναδική εικόνα, μια εντελώς ξεχωριστή και μοναδική εικόνα. Άλλωστε, μια αυθεντική εικόνα είναι αυτή που θα κάνει τους άλλους να σας θυμούνται. Και δεν μιλάμε για ομορφιά. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά η μοναδικότητα μπορεί να εκφραστεί ακόμα και με την ασχήμια και την ευπάθεια. Κάθε ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά σας μπορεί να σας κάνει αξέχαστους.

Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα διάσημων ανθρώπων που έχουν συνδυαστεί με συγκεκριμένα ξεχωριστά χαρακτηριστικά:

  • Τσάρλι Τσάπλιν – μουστάκι, κοστούμι, μπαστούνι
  • Τίλντα Σουνίτον – ασεξουαλικότητα, καθόλου μακιγιάζ
  • Γουίνστον Τσόρτσιλ – παχύς, πούρα
  • Ιωσήφ Στάλιν – προφορά, μουστάκι, πίπα
  • Αδόλφος Χίτλερ – μοναδική μορφή μουστακιού, τονισμός
  • Ντίτα φον Τιζ –  η εικόνα της δεκαετίας του ’40, κόκκινο κραγιόν
  • Μέριλιν Μονρόε – ελιά, χρώμα μαλλιών
  • Σαλβαντόρ Νταλί – μουστάκι, εκφράσεις προσώπου

Χρειάζεστε ένα μεγάλο όνειρο

Για να κάνετε τους ανθρώπους να σας πλησιάσουν και να εκτιμήσουν την πραγματικά μοναδική σας προσωπικότητα, θα πρέπει να έχετε έναν λόγο ύπαρξης. Φιλοδοξίες, στόχοι, μια επιθυμία να αλλάξετε τον κόσμο, να αγωνιστείτε για κάτι. Γιατί ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα είναι ένα βιβλίο χωρίς ιδέα. Γιατί να το διαβάσεις;

Να έχετε αυτοπεποίθηση

Για να είστε χαρισματικοί πρέπει να έχετε αυτοπεποίθηση. Πάρτε θαρραλέες αποφάσεις, βασιστείτε μόνο στον εαυτό σας, μην περιμένετε βοήθεια από άλλους και εξηγείστε τις ιδέες σας στους άλλους με έναν τρόπο που μπορούν να καταλάβουν.

© Jerry Weintraub Productions

Ξεχάστε τα παράπονα

Θα μπορούσατε να θαυμάσετε έναν άνθρωπο που παραπονιέται συνέχεια; Φυσικά όχι! Οι χαρισματικοί άνθρωποι έχουν μια θετική νοοτροπία. Αποφύγετε την κριτική, τα παράπονα και τα αρνητικά θέματα. Ακόμα και όταν τα πράγματα στην ζωή σας δεν είναι καλά, ξεκινήστε μια συζήτηση που θα σας κάνει να αισθανθείτε ωραία.

Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα του σώματος

Η συμπεριφορά σας θα πρέπει να επιδεικνύει την αυτοπεποίθησή σας: προσπαθήστε να χαμογελάτε πιο συχνά, να κοιτάτε στα μάτια τον συνομιλητή σας, αποφύγετε τις κλειστές στάσεις σώματος και μην είστε αδέξιοι.

Γενικά, όταν εμφανίζεστε δημόσια, ενεργήστε και αισθανθείτε σαν ένας διάσημος στο κόκκινο χαλί.

Γίνετε καλός αφηγητής

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, ότι η ικανότητα να πουν ωραία μια ιστορία είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ταλέντο.

Αυτή η ικανότητα μπορεί να αποκτηθεί. Απλά μιλήστε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Χρησιμοποιήστε χιούμορ και αυτοσαρκαστικά σχόλια. Μην ξεχνάτε την γλώσσα του σώματος, να είστε συναισθηματικοί και να παραμένετε θετικοί.

Πείτε προσωπικές σας ιστορίες. Όταν οι άνθρωποι ακούν κάτι ενδιαφέρον, το μοιράζονται με άλλους.

© Jerry Weintraub Productions

Μην αποφεύγετε την οπτική επαφή

Όταν μιλάτε με κάποιον πάντα να τον κοιτάτε στα μάτια. Μερικές φορές, ένα διαπεραστικό βλέμμα μπορεί να πει περισσότερα από χίλιες λέξεις. Η οπτική επαφή δείχνει, ότι ακούτε τον συνομιλητή σας, τον καταλαβαίνετε και τον αποδέχεστε.

Μάθετε να ακούτε τους άλλους

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρείτε τον εαυτό σας τον πιο σημαντικό άνθρωπο του κόσμου. Το γνήσιο ενδιαφέρον για τις ζωές των άλλων μπορεί να κάνει τους άλλους να σας συμπαθήσουν περισσότερο, γιατί το να ακούς τους άλλους είναι πραγματική τέχνη. Αν ακούτε τον άλλον με προσοχή και δείχνετε ενδιαφέρον, ο συνομιλητής σας θα νιώσει ακόμα πιο ξεχωριστός.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε πάντα τα ονόματα των συνομιλητών σας.

Χρησιμοποιήστε την επίδραση του καθρέφτη

Η επίδραση του καθρέφτη είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν, επαναλαμβάνοντας εκφράσεις του προσώπου, τονισμούς και χειρονομίες. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί πάντα, γιατί είναι βασισμένη στην φύση του ανθρώπινου ναρκισσισμού: ο συνομιλητής ασυναίσθητα αισθάνεται ότι είστε συγχρονισμένοι μαζί του.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική για να υιοθετήσετε τα μοναδικά χαρακτηριστικά άλλων ανθρώπων. Για παράδειγμα, αν κάποιος διάσημος σας φαίνεται χαρισματικός, παρατηρείστε πώς παρουσιάζουν τον εαυτό τους, καθώς αυτό θα σας κάνει να αισθανθείτε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δείτε μια λεπτομερή ανάλυση τέτοιων παραδειγμάτων στο βίντεο  “Charisma on Command.”

[businessinsider] [forbes] [positivityblog]