9 προβλήματα των ποδιών που σηματοδοτούν σοβαρά προβλήματα υγείας

10 Σεπτεμβρίου, 2017 5:38 ΜΜ
More videos

Σκληρή δουλειά, κακή διατροφή ή αλλαγή της πίεσης μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στα πόδια. Ωστόσο, οι αλλαγές στα πόδια μπορεί να υποδεικνύουν πιο σοβαρές καταστάσεις υγείας.

Δείτε παρακάτω σε ποιες περιπτώσεις οι αλλαγές στα πόδια σημαίνουν, ότι πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον γιατρό σας.

1. Προβλήματα στα νεφρά

© depositphotos

Αν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά, βγαίνει υπερβολικό υγρό από το σώμα με κάποιες δυσκολίες.  Αυτό προκαλεί οίδημα.

Αν η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πρησμένη ή αισθάνεστε έναν διαπεραστικό πόνο στα άκρα σας, τότε μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα στα νεφρά σας.

Φλεβική ανεπάρκεια

© depositphotos

Στην φλεβική ανεπάρκεια το αίμα μετακινείται δύσκολα από την καρδιά στα άκρα. Αυτό συμβαίνει, όταν οι βαλβίδες των φλεβών είναι κατεστραμμένες ή αδύναμες.

Αυτό προκαλεί οίδημα. Το πιο έντονο πρήξιμο εμφανίζεται στην περιοχή των αστραγάλων και ακολουθείται από χρωματισμό και αίσθηση βαριών ποδιών.

Καρδιακή ανεπάρκεια

© depositphotos

Σε αυτή την περίπτωση, ένας ή δύο καρδιακοί θάλαμοι χάνουν την ικανότητά τους να ωθούν αποτελεσματικά το αίμα, γι ‘αυτό και συσσωρεύεται στα κάτω άκρα.

Τα πόδια πρήζονται και πονάνε.

Θρόμβωση

© depositphotos

Το πρήξιμο στο ένα ή και στα δυο πόδια μπορεί να σημαίνει μια βαθιά φλεβική θρόμβωση. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ επικίνδυνο, οπότε αν νομίζετε ότι το έχετε πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό σας.

Προβλήματα στο συκώτι

© depositphotos

Αν το συκώτι σας δεν λειτουργεί σωστά, τα άκρα σας θα αρχίσουν να πρήζονται και θα εμφανιστούν αγγειακές αράχνες. Αυτό οφείλεται σε προβλήματα στην ροή αίματος μεταξύ του εντέρου, του συκωτιού, του παγκρέατος και της σπλήνας.

Προβλήματα με τον θυρεοειδή αδένα

© depositphotos

Η κατάσταση των ποδιών μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε προβλήματα με τον θυρεοειδή αδένα.

Αθηροσκλήρωση

© depositphotos

Στην αθηροσκλήρωση τα πόδια παίρνουν πολύ λίγο αίμα και αυτό τα κάνει χλωμά και προκαλεί πόνο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι παραμελούν τα συμπτώματα της αθηροσκλήρωσης. Ωστόσο, αυτή η ασθένεια έχει σοβαρές συνέπειες.

Διαβήτης

© depositphotos

Στον διαβήτη ακόμα και η πιο μικρή πληγή στα πόδια μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Η ασθένεια συνήθως συνοδεύεται ζημιά στα νεύρα. Οι άνθρωποι δεν νιώθουν πόνο και δεν παρατηρούν, ότι ένας μώλωπας μετατρέπεται σε έλκος.

Εγκυμοσύνη

© depositphotos

Φυσικά, η εγκυμοσύνη δεν είναι ασθένεια, αλλά μπορείτε να την εντοπίσετε από τις αλλαγές στα πόδια σας. Αρχίζουν να πρήζονται μαζί με τα χέρια, τα πόδια γίνονται βαριά και μερικές φορές εμφανίζονται μυικοί σπασμοί