9 πράγματα που πρέπει να καθαρίζουμε κάθε μέρα και δεν το κάνουμε

Φεβ 10, 2017 4:24 ΜΜ
More videos

Όλοι αγαπούν τα καθαρά και τακτοποιημένα σπίτια, αλλά δεν υπάρχει πάντα χρόνος για καθαριότητα. Παρόλα αυτά, ορισμένα πράγματα θα πρέπει να τραβούν περισσότερο την προσοχή σας.

Παρακάτω θα μάθετε ποια είναι τα 9 πράγματα μέσα στο σπίτι, που δεν πρέπει να αφήσετε βρώμικα ούτε για μια μέρα.

Πετσέτες κουζίνας

© flickr.com/Nik Stanbridge

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πετσέτες πιάτων είναι τα πιο μολυσμένα πράγματα στην κουζίνα. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές πετσέτες στο μπάνιο σας. Από τη στιγμή που χρησιμοποιούνται περισσότερο από μία φορά την ημέρα, γίνονται βρώμικες πολύ γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πετσέτες κουζίνας και μπάνιου θα πρέπει να αλλάζονται κάθε δύο ημέρες ή ακόμα και κάθε μέρα, αν έχετε μια μεγάλη οικογένεια.

Πηγήsciencedaily.com

Κλειδιά

© flickr.com

Τα κλειδιά φιλοξενούν περισσότερα βακτήρια από τα κουμπιά του ανελκυστήρα. Κατά κανόνα, δεν μπορούμε ποτέ να τα καθαρίσουμε, γιατί πάντα τα αγγίζουμε με βρώμικα χέρια. Έχουμε την τάση να τα τοποθετούμε σε βρώμικες τσέπες και συχνά πέφτουν στο έδαφος. Ως αποτέλεσμα, φέρνουμε μια απίστευτη ποσότητα μολυσματικών βακτηριδίων μέσα στο σπίτι, με τα κλειδιά μας. Γι’ αυτό, ο καθαρισμός τους με αντισηπτικά μαντηλάκια είναι ζωτικής σημασίας.

Πηγήbustle.com

Πλακάκια μπάνιου

© flickr.com/Travis Pachosa

Για να απλοποιήσετε την καθαριότητά τους, σκουπίστε τα πλακάκια μετά από κάθε χρήση του μπάνιου. Έτσι, θα παραμείνουν στεγνά και θα αποτραπεί η δημιουργία μούχλας και βακτηριδίων.

Πηγήgoodhousekeeping.com

Σφουγγάρι κουζίνας

© flickr.com

Το σφουγγάρι μπορεί να είναι το πιο βρώμικο πράγμα στην κουζίνα σας. Το χρησιμοποιείτε για να πλύνετε πιάτα, κατσαρόλες, μαγειρικά σκεύη, νερά και ψίχουλα. Ο καλύτερος τρόπος να το απολυμάνετε, είναι να το τοποθετήσετε στον φούρνο μικροκυμάτων.

Απλά πλύνετέ το καλά και τοποθετήστε το βρεγμένο σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων, για ένα με δύο λεπτά σε χαμηλή ισχύ. Να παρακολουθείτε προσεκτικά τη διαδικασία: σβήστε το φούρνο αμέσως, αν δείτε καπνό. Θυμηθείτε: τα σφουγγάρια που έχουν μεταλλικά σημεία δεν πρέπει ποτέ να απολυμαίνονται με τη μέθοδο αυτή.

Πηγήwww.goodhousekeeping.com

Νεροχύτες

© flickr.com/Leo

Μπορεί να πιστεύετε πως πρόκειται για ένα καθαρό σημείο, αφού πλένετε τα χέρια ή τα σκεύη σας, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Υπάρχουν πολλά μικρόβια και βακτήρια που κολλούν στα τοιχώματα του νεροχύτη.

Πηγήgoodhousekeeping.com

Βρώμικα πιάτα που μουλιάζουν στο νερό

© flickr.com/Patrick Strang

Το να αφήνετε όλη νύχτα τα βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη, είναι μια κακή συνήθεια. Αν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, μην καθαρίσετε τα πιάτα με το χέρι, πριν το θέσετε σε λειτουργία. Επίσης, είναι καλό να πλένετε τα πιάτα μετά από κάθε γεύμα και όχι αργότερα.

Πηγήconsumerreports.org

Καφετιέρα

© flickr.com/Jeroen Mirck

Η καφετιέρα είναι ιδανική για τα βακτήρια και τη μούχλα, με αποτέλεσμα να πρέπει να την καθαρίζετε καθημερινά. Αν πρέπει να χωρίσετε την καφετιέρα σε κομμάτια, θα έχετε επιπλέον βοήθεια. Έτσι, θα απομακρύνετε τον καφέ, τις σκόνες και τα υγρά, εύκολα και γρήγορα.

Πηγήnsf.org

Σανίδες κοπής

© flickr.com/Didriks

Αν χρησιμοποιείτε σπάτουλες και σανίδες κοπής από ξύλο, θα πρέπει να τα τοποθετήσετε σε ένα μείγμα ξιδιού και νερού (σε ίσες αναλογίες) για μερικά λεπτά, κάθε φορά που τελειώνετε με τη χρήση τους. Θα σας βοηθήσει να σκοτώσετε τα βακτήρια και τους μύκητες που βρίσκονται στην επιφάνειά τους.

Επιπλέον, κάθε επιφάνεια κοπής θα πρέπει να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται τακτικά. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας, σε μισό λίτρο ζεστό νερό. Εφαρμόστε το διάλυμα πάνω στην επιφάνεια κοπής. Αφήστε το για 5-10 λεπτά και ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.

Πηγήcuttingboard.com

Πινέλα μακιγιάζ και σφουγγαράκια

© flickr.com

Αν χρησιμοποιείτε το ίδιο πινέλο μακιγιάζ για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να στεγάσει όλα τα είδη βακτηρίων και μικροβίων. Αυτά μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο πρόσωπό σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα εργαλεία του μακιγιάζ σας με ζεστό νερό και σαπούνι, μετά από κάθε χρήση.

Πηγήmakeup.com

[goodhousekeeping.com]

Ακολουθήστε μας στο facebook: