9 περίεργες συμπεριφορές γονέων στα παιδιά τους από διάφορα μέρη του κόσμου

23 Απριλίου, 2017 4:54 ΜΜ
More videos

Οι γονείς σε όλο τον κόσμο, έχουν διαφορετικές μεθόδους ανατροφής των παιδιών τους, αλλά σίγουρα όλοι έχουν κάτι κοινό: πάντα θέλουν το καλύτερο γι’ αυτά.

Δείτε παρακάτω 9 περίεργες παραδόσεις ανατροφής των παιδιών, από διαφορετικούς πολιτισμούς.

Οι γονείς στην Μαυριτανία φτύνουν τα παιδιά τους στο πρόσωπο.

© Mishimoto/flickr

Οι άνθρωποι της φυλής Γουόλοφ της Μαυριτανίας, πιστεύουν ότι το σάλιο τους μπορεί να διατηρήσει τα λόγια τους και γι’ αυτό φτύνουν τα παιδιά τους, ώστε να μείνουν οι ευλογίες τους. Η μητέρα συνήθως φτύνει στο πρόσωπο και ο πατέρας στα αυτιά.

Οι Νορβηγοί αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμούνται έξω σε χαμηλές θερμοκρασίες.

© Dean Wissing/flickr

Είναι συνηθισμένο για τους γονείς στις σκανδιναβικές χώρες να αφήνουν τα νήπιά τους στα καροτσάκια τους έξω από εστιατόρια, ακόμα και τον χειμώνα, την ώρα που απολαμβάνουν έναν ζεστό καφέ. Πιστεύουν ότι ο φρέσκος παγωμένος αέρας κάνει τα μωρά πιο ανθεκτικά στις ασθένειες.

Οι μητέρες στην Κένυα δεν κοιτάζουν ποτέ στα μάτια τα μωρά τους.

© Julian Harneis/flickr

Παρόλο που οι γυναίκες της φυλής Κίσιι στην Κένυα είναι πολύ αφοσιωμένες στα παιδιά τους, γυρίζουν τα μάτια τους από την άλλη μόλις τα παιδιά τους ενθουσιαστούν λίγο. Με αυτόν τον τρόπο, τα εκπαιδεύουν να μην επιζητούν την προσοχή.

Οι γονείς στο Βιετνάμ εκπαιδεύουν τα παιδιά τους να ουρούν κατ’ εντολή.

© Todd Morris/flickr

Κάθε φορά που τα παιδιά στο Βιετνάμ δείχνουν το παραμικρό σημάδι ότι πρέπει να πάνε τουαλέτα, οι μητέρες τους κάνουν ένα ειδικό σφύριγμα. Στους 9 μήνες, τα παιδιά μπορούν να συνδυάσουν αυτόν τον ήχο με τον ήχο της ούρησης και μαθαίνουν να πηγαίνουν τουαλέτα την ώρα που πρέπει.

Οι γονείς της φυλής Μάγια, λούζουν τα μωρά τους με παγωμένο νερό.

© Ian Riley/flickr

Τα μωρά της φυλής Μάγια, συνήθως κάνουν ένα κρύο μπάνιο πριν κοιμηθούν. Αυτό συμβαίνει για να προστατεύσουν τα μωρά από την καυτή ζέστη και να είναι υγιή.

Τα μωρά στη Φινλανδία κοιμούνται σε κουτιά.

© Evan Long/flickr

Οι μητέρες στη Φινλανδία παίρνουν ένα κουτί από το κράτος, με όλα τα απαραίτητα, όπως ένα λεπτό στρώμα, που θα χρησιμεύσει ως το πρώτο κρεβάτι του νεογέννητου μωρού.

Τα παιδιά στην Ιαπωνία τρώνε τα πάντα και δεν παχαίνουν ποτέ.

© Joseph Choi/flickr

Οι γονείς και τα σχολικά κυλικεία δίνουν μεγάλη προσοχή στη διατροφή των παιδιών και γι’ αυτό φτιάχνουν ένα διαιτολόγιο με βάση τα λαχανικά και τα παιδιά δεν τρώνε ποτέ μέχρι να σκάσουν.

Τα παιδιά στη Δανία κρεμάνε τις πιπίλες τους σε ένα δέντρο.

© Norbert Kaiser/Wikimedia Commons

Όταν τα παιδιά στη Δανία φτάνουν τα 3 τους έτη και αφήνουν τη συνήθεια της πιπίλας, την κρεμούν στο κλαδί ενός ειδικού δέντρου.

Τα παιδιά στην Αρμενία διαλέγουν από νωρίς το επάγγελμά τους.

© R5Don4/photobucket

Μέρος της παράδοσης, είναι να αφήνουν οι μητέρες πολλά παιχνίδια μπροστά από το παιδί, μόλις βγάλουν τα πρώτα τους δόντια. Πιστεύεται ότι το πρώτο πράγμα στο οποίο θα δείξουν ενδιαφέρον, θα είναι και η καριέρα που θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε μας στο facebook: