9 περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος

21 Οκτωβρίου, 2014 5:59 ΜΜ
More videos

Μερικές από τις προβλέψεις για το μέλλον των επαγγελμάτων κάνουν λόγο για την επέλαση των ρομπότ σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς, όπως αυτόν της λογιστικής ή των υπαλλήλων σε καταστήματα λιανικής.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, που ολόκληροι επαγγελματικοί τομείς έχουν εξαφανιστεί από την αγορά εργασίας: Η Βιομηχανική Επανάσταση προκάλεσε κάτι αντίστοιχο πριν από αρκετά χρόνια.

Άλλωστε το τι ακριβώς θα συμβεί στο μέλλον δε μπορεί να το προβλέψει κανείς…

Δείτε παρακάτω μια λίστα με μερικά επαγγέλματα του παρελθόντος, που δεν υπάρχουν πια, όπως παρουσιάστηκαν σε σχετικό αφιέρωμα του Business Insider:

Το παιδί για τις κορίνες του μπόουλινγκ

Περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος (1)

Προτού κατασκευαστούν οι πρώτοι μηχανικοί «τοποθέτες κορινών» κάποιος έπρεπε να τις βάζει στη θέση του.

Φρενολόγος

Περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος (2)

Προτού χαρακτηριστούν ως ρατσιστές και ψευδοεπιστήμονες, οι φρενολόγοι έκαναν «χρυσές δουλειές»… «διαβάζοντας» το βαθμό εξυπνάδας των ανθρώπων από το σχήμα του κεφαλιού τους.

Πωλητής βδελλών

Περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος (3)

Πίσω στην εποχή που η ιατρική βασιζόταν σε μεγάλο ποσοστό στην άποψη… «ας κάνουμε τον ασθενή να ματώσει για τα καλά», υπήρχαν οι άνθρωποι που αναλάμβαναν να αιχμαλωτίσουν βδέλλες χρησιμοποιώντας πόδια ζώων, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσαν στους γιατρούς, οι οποίοι τις χρησιμοποιούσαν στις «θεραπείες» τους.

Αυτοί που «ανέσταιναν» νεκρούς

Περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος (4)

Οι επαγγελματίες αυτοί έσκαβαν τους τάφους στα νεκροταφεία για να βρουν πτώματα και να τα πουλήσουν σε ιατρικές σχολές.

Τα «πνευμόνια»

Περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος (5)

Οι αλχημιστές χρειάζονταν κάποιον να διατηρεί τη φωτιά στο εργαστήριο, όπου πραγματοποιούσαν τα πειράματά τους. Αυτούς τους ονόμαζαν «τα πνευμόνια»… για ευνόητους λόγους.

Οι διασκεδαστές των εργατών

Περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος (6)

Οι εργάτες στα εργοστάσια δούλευαν σκληρά επί πολλές ώρες και είχαν ανάγκη από λίγη διασκέδαση. Την υποχρέωση αυτή είχαν αναλάβει οι λεγόμενοι «λέκτορες», οι οποίοι διάβαζαν δυνατά εφημερίδες ή λογοτεχνία στους εργάτες.

Ο γαλατάς

Περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος (7)

Σήμερα, μπορεί κανείς να βγει ό,τι ώρα θέλει από το σπίτι του και να αγοράσει ένα μπουκάλι γάλα. Κάποτε, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Το γάλα έφερνε στα σπίτια ο γαλατάς.

Ο καπνοδοχοκαθαριστής

Περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος (8)

Καθάριζαν ό,τι είχαν «μαζέψει» όλο το χειμώνα οι καμινάδες των σπιτιών.

Το «ξυπνητήρι»

Περίεργα επαγγέλματα του παρελθόντος (9)

Για να ξυπνήσουν κάποτε οι άνθρωποι στην ώρα τους για τη δουλειά, προσελάμβαναν κάποιον άλλον για να χτυπά το παράθυρο ή να φυσά μπιζέλια μέσα από ένα καλάμι σε αυτό την κατάλληλη ώρα για να σηκωθούν από το κρεβάτι.

Πηγή: Newsbeast.gr

Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2014/10/9-perierga-epaggelmata-parelthontos/#ixzz3GnOLQtEN