9 παράξενα εσώρουχα που φορούσαν παλαιότερα οι άνθρωποι

24 Δεκεμβρίου, 2016 9:33 ΜΜ
More videos

Τα εσώρουχα μπορεί να είναι ένα παράξενο θέμα για να αντιμετωπίσει κανείς.

Σήμερα, οι επιλογές τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο στη άνεση παρά στα σχέδια όπως γινόταν στο παρελθόν. Φαίνεται πως παλαιότερα οι άνθρωποι έκαναν τα πράγματα δύσκολα για τους ίδιους. Παρόλα αυτά, προκαλεί έκπληξη το πόσο νωρίς εμφανίστηκαν εσώρουχα που μοιάζουν με μπικίνι και ανδρικά μποξεράκια.

Οι γυναίκες είναι εξαιρετικά ευγνώμονες που βρέθηκε ικανοποιητική λύση για τις δύσκολες μέρες τους και δεν απαιτείται να χρησιμοποιούν αυτό που συνήθιζαν οι γυναίκες παλαιότερα.

Δείτε παρακάτω την πλήρη μετατροπή των εσωρούχων στο πέρασμα των αιώνων.

#1 Μπουστάκι και σλιπάκι

Wikimedia Commons

Αυτά τα περιζώματα γλουτών και στήθους ήταν κατασκευασμένα από μαλακό δέρμα, φοριούνταν κατά τη διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων στην αρχαία Ρώμη από άνδρες και γυναίκες. Φαίνεται να είναι η παλαιότερη μορφή του μπικίνι.

#2 Περισκελίδες

Wikimedia Commons

Οι άνδρες και οι γυναίκες φορούσαν φαρδιά κολάν από ύφασμα δεμένο γύρω από τη μέση τους που στερεωνόταν στο μέσο της κνήμης.

#3 Κάλυμμα καβάλου

Wikimedia Commons

Ο βασιλιάς Χένρι ο 8ος διέδωσε αυτό το τολμηρό εσώρουχο κατά τη διάρκεια της βασιλείας του. Ήταν επίσης γνωστός για το ότι πρόσθετε λίγη επιπλέον βάτα για να καυχηθεί για τον ανδρισμό του.

 #4 Κορσές

Wikimedia Commons

Οι κυρίες φαίνεται πως δεν ήταν και πολύ «χαλαρές» την εποχή της Αναγέννησης. Φορούσαν σφιχτό κορσέ, μπούστο, σακάκι και μεσοφόρι. Σίγουρα δεν μοιάζουν διασκεδαστικά και χαλαρωτικά.

#5 Σκελετός φορέματος

Wikimedia Commons

Η Μαρία Αντουανέτα έκανε διάσημους αυτούς τους ογκώδεις σκελετούς φορεμάτων την περίοδο πριν την Γαλλική επανάσταση του 18ου αιώνα.

#6 Ακόμη πιο σφιχτοί κορσέδες

Wikimedia Commons

Ενώ οι άνδρες ξεκίνησαν να διαφοροποιούν τα εσώρουχά τους, οι γυναίκες έκαναν τους κορσέδες τους πιο εφαρμοστούς και αποδοτικούς. Αυτό, χάρις στην εύχρηστη νηματοποίηση και τα εκκοκκιστήρια βάμβακος που έκαναν ευκολότερη την μαζική παραγωγή.

#7 Κορσέδες θηλασμού

Wikimedia Commons

Ακόμη και οι νέες μητέρες δεν απαλλασσόντουσαν από τα στενά ρούχα. Έπρεπε να φορούν τον κορσέ του θηλασμού που κατασκευάστηκε την Βιομηχανική Εποχή στα τέλη του 1800.

#8 Κομπινεζόν

Wikimedia Commons

Τα πράγματα τελικά χαλάρωσαν για τις κυρίες στις αρχές του 1900. Αν και εξακολουθούσαν να φορούν κορσέδες, ήταν πολύ λιγότερο περιορισμένες σε αυτούς.

#9 Ζώνες υγιεινής

Πριν ξεκινήσουν οι γυναίκες να φορούν μεγάλα επιθέματα για την έμμηνο ρύση το 1800, δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό κατά τη διάρκεια των περιόδων τους για την προστασία των ενδυμάτων τους.

Αυτό που είναι ακόμα πιο συγκλονιστικό όμως, είναι πως αυτό το ύφος της υγιεινής παρέμεινε έτσι ως τη δεκαετία του 1970.