9 μυστικά που οι αίθουσες κινηματογράφου μας κρύβουν εδώ και καιρό

31 Ιουλίου, 2017 10:54 ΠΜ
More videos

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να παρακολουθούν ταινίες στον κινηματογράφο. Ωστόσο, πολλά πράγματα μοιάζουν παράξενα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Για παράδειγμα, το γεγονός πως τα ποπ-κορν είναι αρκετά ακριβά.

Παρακάτω θα μάθετε μερικά γεγονότα για τους κινηματογράφους, που ίσως δεν γνωρίζατε ως σήμερα.

#1 Οι εργαζόμενοι δεν καθαρίζουν σωστά τις κινηματογραφικές αίθουσες, λόγω περιορισμένου χρόνου

© brillo.net

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα πατώματα των κινηματογράφων μπορεί να είναι κολλώδη και αρκετά βρώμικα, παρόλο που οι εργαζόμενοι καθαρίζουν τις αίθουσες μετά από κάθε προβολή; Λόγω των στενών χρονοδιαγραμμάτων μεταξύ των ταινιών, σε αυτό το μικρό χρόνο μπορούν μόνο να σκουπίσουν τα πατώματα και μερικές φορές, αυτό γίνεται γρήγορα και απρόσεκτα. Τα δάπεδα καθαρίζονται και σφουγγαρίζονται σωστά με καθαριστικά, το βράδυ.

#2 Είναι ευκολότερο για τους υπαλλήλους να μαζέψουν τα σκουπίδια, αν τα τοποθετήσετε στο κάθισμα και όχι κάτω από αυτό

© depositphotos.com

Φυσικά, η καλύτερη επιλογή είναι να τα πετάξετε μόνοι σας. Αν όμως αφήσετε το ποτήρι ή το κουτάκι από τα ποπ-κορν, καλύτερα να το βάλετε στο κάθισμα αντί να το ρίξετε στο πάτωμα. Αυτό θα κάνει πολύ πιο εύκολη τη συλλογή τα σκουπίδια μόλις τελειώσει η ταινία.

#3 Οι υψηλές εντάσεις στην κινηματογραφική αίθουσα, μπορεί να είναι επικίνδυνες για την ακοή σας

© depositphotos.com

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προδιαγραφές για τα ηχητικά συστήματα και τις απαιτήσεις για το επίπεδο έντασης, ορισμένες κινηματογραφικές αίθουσες τα ρυθμίζουν για να ταιριάζουν σε αυτές. Προσοχή στις ταινίες δράσης με πολλές εκρήξεις και σκηνές μάχης, κατά τις οποίες η ένταση συνήθως υπερβαίνει το εγκεκριμένο επίπεδο. Για την υγεία σας, μην παρακολουθείτε πάρα πολλές ταινίες δράσης στη μεγάλη οθόνη.

#4 Οι τιμές των ποπ-κορν είναι αδικαιολόγητα τόσο υψηλές

© imgur.com

Σύμφωνα με διάφορες πηγές δεδομένων, 300 γραμμάρια ποπ-κορν κοστίζουν περισσότερο από μια μπριζόλα καλής ποιότητας με το ίδιο βάρος. Οι τιμές για αυτό το αγαπημένο σνακ είναι τόσο υπερτιμημένες, που θα ήταν φθηνότερο να φάτε σε ένα καλό εστιατόριο.

Στις ΗΠΑ, ένας μεγάλος κουβάς ποπ-κορν κοστίζει κατά μέσο όρο 8 δολάρια, ενώ αγοράζεται μόλις για 1 δολάριο, δηλαδή στην ίδια τιμή που θα πληρώνατε σε ένα κατάστημα.

#5 Μέχρι το 1981, οι θέσεις δεν είχαν θήκες ποτηριών

© depositphotos.com

Είναι ενδιαφέρον το ότι οι θήκες ποτηριών εφευρέθηκαν μόλις το 1981, περίπου 60 χρόνια μετά το άνοιγμα του πρώτου κλιματιζόμενου κινηματογράφου στις ΗΠΑ.

Με την ευκαιρία, το ποπ-κορν άρχισε να σχετίζεται με την παρακολούθηση ταινιών στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε, η έλλειψη ζάχαρης ανάγκασε τις κινηματογραφικές αίθουσες να σταματήσουν να πωλούν καραμέλες.

#6 Γιατί το ποπ-κορν μυρίζει τόσο καλά;

© depositphotos.com

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορούμε να αντισταθούμε στη δελεαστική μυρωδιά του ποπ-κορν. Αρχικά, οι κινηματογραφικές αίθουσες έχουν μυστικές συνταγές που βοηθούν στη δημιουργία της ελκυστικής μυρωδιάς. Για παράδειγμα, κάποιοι προσθέτουν ένα μείγμα καρύδας και κανόλας. Επιπλέον, υπάρχουν πάντα στη διάθεσή τους τα πρόσθετα τροφίμων.

#7 Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι βγάζουν έξω από την κινηματογραφική αίθουσα ένα ερωτευμένο ζευγάρι

© depositphotos.com

Εκείνοι που αγαπούν τα χάδια, τις τολμηρές πράξεις και την αμηχανία των θεατών γύρω τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι οι περισσότερες κινηματογραφικές αίθουσες έχουν κάμερες που τους καταγράφουν σε δράση. Εκείνη τη στιγμή, ανιχνεύονται, τους γίνεται μια προειδοποίηση από κάποιον εργαζόμενο ή τους απομακρύνουν εντελώς από την αίθουσα.

#8 Η αγορά κάποιου πακέτου δεν θα σας εξοικονομήσει χρήματα

© depositphotos.com

Οι συμφωνίες πακέτων που αποτελούνται από ποπ-κορν, αναψυκτικό και άλλα σνακ, δεν θα σας εξοικονομήσουν χρήματα. Αν προσθέσετε ξεχωριστά τις τιμές όλων των προϊόντων της συμφωνίας και συγκρίνετε την τιμή, το όφελος δεν είναι τόσο μεγάλο. Θα εξοικονομήσετε πολύ περισσότερα αν απλά επιλέξετε το μικρότερο μέγεθος από αυτό που αγοράζετε συνήθως.

#9 Το ποπ-κορν δεν πωλείται πάντα φρέσκο

© depositphotos.com   © jamestiberiusperfecthair / instagram.com

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι των κινηματογράφων, παραδέχονται ότι μία από τις καλύτερες ποιότητες ποπ-κορν, είναι αυτές που δεν έχουν αλλοιωθεί. Αν το ποπ-κορν δεν εξαντληθεί το βράδυ, οι εργαζόμενοι θα συσκευάσουν τα υπολείμματα, θα τα αποθηκεύσουν σε πλαστικές σακούλες, θα τα ζεστάνουν και θα τα πουλήσουν και πάλι.

Ακολουθήστε μας στο facebook: