9 μυστικά κόλπα που κανένας μάγος δεν θα σας αποκαλύψει

8 Οκτωβρίου, 20177:45 ΜΜ

Τα παιδιά φυσικά πιστεύουν στα θαύματα. Όταν μεγαλώσουν, μπορεί να χάσουν την αίσθηση της μαγείας.

Ωστόσο, οι ενήλικες μερικές φορές επίσης αρχίζουν να πιστεύουν στη μαγεία όταν βλέπουν τις παραστάσεις των μάγων. Σας δίνουμε την ευκαιρία να μάθετε τα μυστικά των πιο δημοφιλών κόλπων.

9. Αόρατο όχημα

Κόλπο: Οι άνθρωποι περιβάλλουν το βαγόνι κρατώντας τα χέρια. Το βαγόνι καλύπτεται με ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα και σύντομα αρχίζει να αιωρείται. Τότε βλέπετε ότι δεν υπάρχει βαγόνι κάτω από το πανί.

Αποκάλυψη: Το βαγόνι είναι συνήθως κρυμμένο σε ένα ειδικό τμήμα κάτω από τη σκηνή. Το σχήμα του σώζεται λόγω του λεπτού πλαισίου μέσα στο πανί. Οι άνθρωποι δεν βλέπουν τη στιγμή της εξαφάνισης του βαγονιού, επειδή το φως γύρω από αυτό είναι πολύχρωμο.

8. Περνώντας μέσα από το ανθρώπινο σώμα

Κόλπο: Ο βοηθός του μάγου τοποθετείται σε ένα στενό κιβώτιο με μια τρύπα στη μέση. Η τρύπα καλύπτεται με κουρτίνα. Ο μάγος περνάει από την οπή από την πίσω πλευρά του κιβωτίου. Βλέπετε κυριολεκτικά τον άνθρωπο που περνάει από το σώμα του βοηθού.

Αποκάλυψη: Το κουτί φαίνεται μόνο στενό όταν το άτομο μέσα του στέκεται εντελώς ευθεία. Αλλά όταν ο βοηθός αλλάξει τη στάση του, υπάρχει αρκετός χώρος για τον μάγο ώστε να συρθεί μέσα από την τρύπα.

7. Ψάρια στη φιάλη

Κόλπο: Ο μάγος δείχνει μια φιάλη με το καπάκι πάνω και λίγο νερό μέσα. Στη συνέχεια, το μπουκάλι είναι καλυμμένο με χαρτοπετσέτα, λέγονται μερικά “μαγικά” λόγια και μετά το κάλυμμα αφαιρείται και εμφανίζεται ένα ψάρι μέσα στο μπουκάλι.

Αποκάλυψη: Υπάρχει ένα λεπτό ευθύ τόξο κάτω από το επάνω μέρος της φιάλης. Αυτό το τόξο αφαιρείται συνήθως εύκολα. Έτσι τα ψάρια είναι στο τόξο, και δεν μπορούμε να τα δούμε λόγω του καπακιού. Κατά την αφαίρεση της πετσέτας, ο μάγος βγάζει το τόξο και τα ψάρια πέφτουν στο νερό.

6. Βελόνες κατάποσης

Κόλπο: Ο συγγραφέας αυτού του κόλπου ήταν ο Χάρι Χουντίνι. Ο μάγος καταπίνει το νήμα και τις 50 βελόνες σε πλήρη δημόσια θέα. Στη συνέχεια, βγάζει μια αυτοσχέδια “αλυσίδα” με τις 50 βελόνες πάνω σε αυτήν.

Αποκάλυψη: Ο μάγος δεν καταπίνει τις βελόνες, αλλά τις φτύνει σε ένα ποτήρι νερό. Χάρη στα σωστά εφέ φωτισμού, κανείς δεν το βλέπει αυτό. Όλη αυτή την ώρα, η “αλυσίδα” είναι ήδη μέσα στο στόμα του μάγου, περιτυλιγμένη γύρω από ένα κομμάτι καφέ χαρτόνι. Όταν σας δείχνει το “άδειο” στόμα του πριν το κόλπο, απλά καλύπτει το χαρτόνι με τα δάχτυλά του.

5. Μαγική καρέκλα

Κόλπο: Ο μάγος κάθεται σε μια καρέκλα. Στη συνέχεια οι βοηθοί του απομακρύνουν την καρέκλα, αλλά ο μάγος παραμένει ακίνητος, καθισμένος στον αέρα.

Αποκάλυψη: Υπάρχει ένας αόρατος πείρος στην πλατφόρμα για να καθίσει ο μάγος. Εάν το παπούτσι είναι τοποθετημένο σε αυτόν τον πείρο, το πόδι θα σταθεί με ασφάλεια στη θέση του και δεν θα κινηθεί. Το σχήμα της καρέκλας είναι το πλαίσιο που είναι προσαρτημένο στο ίδιο πόδι.

4. Απόδραση από τον ζουρλομανδύα 

Κόλπο: Ο μάγος βάζει έναν μανδύα, τα μανίκια του οποίου είναι στερεωμένα πίσω από την πλάτη του. Η όλη σκηνή καλύπτεται με οθόνη. Μετά από μερικά λεπτά, ο μάγος είναι εξαιρετικά απαλλαγμένος από τον ζουρλομανδύα του. Σε μερικές παραλλαγές, κρεμάνε τον μάγο ανάποδα.

Αποκάλυψη: Όταν τα μανίκια είναι στερεωμένα, ο μάγος αγκαλιάζει τα χέρια του στο στήθος του και παίρνει μια βαθιά ανάσα. Μετά την αναπνοή, υπάρχει κάποιο δωμάτιο στο εσωτερικό του στεφάνι για να κινήσει τα χέρια του. Ο Χουντίνι έπρεπε κάποτε να μετακινήσει τον ώμο του για να ολοκληρώσει επιτυχώς το τέχνασμα.

3. Πιάνοντας τις σφαίρες με τα δόντια τους

Κόλπο: Ο μάγος πυροβολείται με ένα όπλο, αλλά δεν παθαίνει καμία ζημιά επειδή πιάνει τη σφαίρα με τα δόντια του.

Αποκάλυψη: Αυτές οι σφαίρες είναι κατασκευασμένες από κερί. Την ίδια στιγμή της βολής, πέφτουν αμέσως. Την ίδια στιγμή, ο μάγος απλά βγάζει την πραγματική σφαίρα, που είναι κρυμμένη στο στόμα του εκ των προτέρων.

2. Τρύπημα σε στύλο 

© ITV

Κόλπο: Ο μάγος βρίσκεται κάτω από έναν αιχμηρό πόλο και το κοινό βλέπει ότι έχει τρυπηθεί.

Αποκάλυψη: Η άκρη του στύλου είναι κινητή και κρύβεται όταν φτάνει σε μια ειδική τρύπα στο πίσω μέρος του μάγου. Για να μιμηθεί το εφέ του τρυπήματος, υπάρχει ένας άλλος ειδικός μηχανισμός στο στομάχι του μάγου με μια άκρη πόλων. Απλά πέφτει στην απαραίτητη στιγμή. Το ειδικό πλαίσιο κρατάει επίσης τον μάγο και δεν πέφτει κάτω.

1. Κυρία “Ζιγκζάγκ”

Κόλπο: Πρόκειται για μια παραλλαγή της περίφημης ψευδαισθήσεως “που κόβει μια γυναίκα στο μισό”. Στην ψευδαίσθηση του Ζιγκζάγκ, ένας μάγος διαιρεί έναν βοηθό σε τρία μέρη, μόνο για να βγει από το κόλπο στο τέλος της παράστασης εντελώς αβλαβής.

Αποκάλυψη: Αυτό το απίστευτο κόλπο χρησιμοποιεί αρκετά κιβώτια των 35 εκατοστών και μια κινητή πλατφόρμα 20 εκατοστών. Καθώς ο θηλυκός βοηθός εισέρχεται στο κατώτατο κουτί, στέκεται στην κορυφή μιας κρύπτης που λειτουργεί με ελατήριο. Η θύρα ανοίγει κάτω σε ένα κενό χώρο, που βρίσκεται μέσα στην κινητή πλατφόρμα.

Καθώς ο μάγος κλείνει όλα τα ανοίγματα των κουτιών, το κορίτσι γλιστράει μέσα από την καταπακτή και κάθεται σταυροειδώς μέσα στο εσωτερικό διαμέρισμα της πλατφόρμας. Όταν ο μάγος προχωρήσει τελικά και ανοίξει τα κουτιά, ο θεατής βλέπει μια ανάμικτη έκδοση του κορμού της βοηθού. Φυσικά, μιλάμε για απλά μέρη μανεκέν που βρίσκονται μέσα σε ψεύτικα ανοίγματα!

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News