9 λόγοι που θα σας πείσουν πείτε “ευχαριστώ” στον εαυτό σας!

30 Δεκεμβρίου, 2015 1:35 ΜΜ
More videos

Είμαστε συνηθισμένοι στο να ευχαριστούμε τους άλλους για το καλό που μας έκαναν, αλλά συχνά ξεχνάμε να κάνουμε το ίδιο και στον εαυτό μας. Σκεφτείτε, πόσο θετική επίδραση μπορεί να έχει στην ευτυχία μας ένα από “ευχαριστώ” στον εαυτό μας. Μόνο όσοι είναι σε θέση να εκτιμούν και να ευχαριστούν τους εαυτούς, ζουν με αυτοπεποίθηση την ζωή τους και μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν μπροστά τους.

Δείτε παρακάτω 9 πράγματα για τα οποία πρέπει να ευχαριστείτε τον εαυτό σας:

  1. Καμιά φορά αμφισβητείς τον εαυτό σου και την ζωή σου. Μπορεί να νιώθεις άσχημα για πολλές μέρες, σκεπτόμενη τι κάνεις και αν το κάνεις σωστά. Και ξέρεις τι; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Αυτό σημαίνει, ότι ωριμάζεις. Όσοι μαθαίνουν από το παρελθόν τους, είναι έτοιμοι για νέα επιτεύγματα στο μέλλον.
  2. Έχεις δουλειά. Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνεις ή πόσα χρήματα παίρνεις. Σημασία έχει,ότι έχεις κάτι να φας, κάπου να κοιμηθείς και κάτι να φορέσεις. Μπορεί να μην είναι η δουλειά των ονείρων σου,αλλά αυτό που έχει σημασία είναι, ότι σου δίνει την δυνατότητα να είσαι ανεξάρτητος και υπεύθυνος για την ζωή σου.
  3. Έχεις χρόνο να κάνεις κάτι που σου αρέσει. Ακόμα και αν αυτό το κάτι είναι να δεις όλο τον κύκλο της αγαπημένης σου σειράς, ξαπλωμένος στον καναπέ και τρώγοντας πατατάκια.
  4. Έχεις κάποιο χόμπι/ ενδιαφέρον. Είτε αυτό το ενδιαφέρον είναι το διάβασμα, τα ταξίδια και το ακούς μουσική, έχεις την δυνατότητα να ανοίξεις τους ορίζοντές σου, να μάθεις κάτι καινούργιο και να εξελιχθείς ως άνθρωπος.
  5. Έχεις 1 ή 2 καλούς φίλους. Οι άνθρωποι συχνά ανησυχούν περισσότερο για τον αριθμό των φίλων που έχουν, παρά για την ποιότητα της φιλίας. Όλοι χρειαζόμαστε φίλους με τους οποίους μπορούμε να μοιραστούμε τις πιο κρυφές μας σκέψεις, οι οποίοι θα μας σταθούν στις δύσκολες στιγμές μας και θα χαρούν με την επιτυχία μας. Φίλοι με τους οποίους νιώθουμε άνετα να είμαστε ο εαυτός μας.
  6. Επιτρέπεται στον εαυτό σας να χαρεί τις μικρές χαρές της ζωής. Είτε πρόκειται για την συναυλία του αγαπημένου σας συγκροτήματος, είτε πρόκειται για την αγορά του αγαπημένου σας βιβλίου ή αρώματος, έχετε την δυνατότητα να κακομάθετε λίγο τον εαυτό σας και να το χαρείτε με όλη σας την καρδιά.
  7. Είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και παραδέχεστε, ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχατε σχεδιάσει. Και φυσικά δεν σταματάτε ποτέ να προσπαθείτε να βελτιώσε την ζωή σας.
  8. Δεν είσαι πια ο άνθρωπος που ήσουν. Πάντα μαθαίνεις κάτι καινούργιο και ωριμάζεις. Κάτι αλλάζει στην ζωή σου. Και το πιο σημαντικό είναι, ότι είσαι σε θέση να καταλάβεις που κάνεις λάθος και πως μπορείς να το διορθώσεις, αφού πλέον γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου.
  9. Μπορείς να ονειρεύεσαι. Τα όνειρα δεν σχετίζονται απαραίτητα με τα μεγαλεπίβολα σχέδια. Τα όνειρα είναι τα συναισθήματά μας και δεν έχει καμία σημασία αν είναι ρεαλιστικά ή όχι. Τίποτα δεν είναι αδύνατο ή ακατόρθωτο. Απλά μερικά πράγματα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καρποφορήσουν.

Το να ευχαριστούμε τον εαυτό μας για όλα τα μικρά και μεγάλα κατορθώματά του δεν είναι και τόσο δύσκολο. Αντίθετα, είναι απαραίτητο για να αποκτήσουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και να μπορέσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι. Πρέπει να είμαστε ευγνόμωνες για αυτό που είμαστε, για την μοναδική και ξεχωριστή ομορφιά μας.  Δοκιμάστε το και δεν θα βγείτε χαμένοι!