9 καθημερινές συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε όσο νωρίτερα γίνεται

16 Φεβρουαρίου, 2018 10:51 ΜΜ
More videos

Ανυπομονείτε για ένα φλιτζάνι ζεστό και αρωματικό καφέ κάθε πρωί; Δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία χωρίς να καταναλώσετε ποπ κορν; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε δεν είστε οι μόνοι. Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να διαμορφωθεί μια συνήθεια. Όμως η Φιλίππα Λάλι και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, απέδειξαν ότι κατά μέσο όρο 66 ημέρες είναι απαραίτητες για να μετατραπεί μια δράση σε κάτι που κάνετε χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτείτε. Και το να απαλλαγείτε από μια συνήθεια που έχει σχηματιστεί, θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Αλλά σίγουρα αξίζει να εξετάσετε ποιες από τις συνήθειες σας είναι καλές και ποιές μπορεί να είναι επιβλαβείς.

Παρακάτω θα μάθετε μερικές από τις συνήθειες που αν έχετε, θα πρέπει να αφήσετε στο παρελθόν. Να θυμάστε πως οποιαδήποτε κακή συνήθεια μπορεί να αντικατασταθεί με μια πιο υγιεινή.

#9 Μην βάζετε τα πόδια πάνω στο ταμπλό

© depositphotos   © depositphotos

Οι επιβάτες του αυτοκινήτου θέλουν να καθίσουν όσο πιο βολικά γίνεται. Σε πολλές ταινίες οι χαρακτήρες κάθονται με τα πόδια πάνω στο ταμπλό.

Στην πραγματικότητα αυτή η στάση είναι πολύ επικίνδυνη. Εκτός από το ότι είναι μια άσχημη θέση αν γίνει κάποιο τροχαίο ατύχημα, πρέπει να θυμάστε το φρενάρισμα. Κρατώντας τα πόδια σας στο επίπεδο του προσώπου σημαίνει ότι το πρόσωπό σας θα χτυπήσει τα γόνατά σας αν το αυτοκίνητο ξαφνικά φρενάρει ή σταματήσει. Η σύγκρουση της γνάθου και των γόνατων σας μπορεί να οδηγήσει σε κατάγματα των οστών και σε μια εξαιρετικά μακρά και δύσκολη περίοδο αποκατάστασης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να ξεχάσετε αυτή τη συνήθεια και να κάθεστε με την πλάτη σας στο κάθισμα, τα γόνατά σας λυγισμένα μπροστά και τη ζώνη ασφαλείας στο στήθος σας.

#8 Μην τοποθετείτε τις υγρές πετσέτες σε κρεμάστρες και μην μαζεύετε την κουρτίνα στη μία πλευρά

© depositphotos   © depositphotos

Είναι σχεδόν μια ακούσια κίνηση το να ανοίξετε την κουρτίνα μετά από ένα ντους, και το να κρεμάσετε την υγρή πετσέτα σας. Δυστυχώς, αυτή είναι μια αρκετά ανθυγιεινή συνήθεια. Τα βακτήρια μπορούν να επεκταθούν εύκολα στις υγρές πτυχές της πετσέτας και η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί στις πτυχές της κουρτίνας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να αφήσετε τις υγρές πετσέτες να στεγνώσουν ξεδιπλωμένες και να τεντώσετε την κουρτίνα του ντους μέχρι να στεγνώσει.

#7 Μην πίνετε καφέ με άδειο στομάχι

© depositphotos   © depositphotos

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα τους φτιάχνοντας καφέ πριν κάνουν οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι μια πολύ κοινή συνήθεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι πίνουν καφέ με άδειο στομάχι. Παρά το γεγονός ότι ο καφές έχει τα οφέλη του, έχει και κάποια μειονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι ότι αν τον πίνετε με άδειο στομάχι, μπορεί να προκαλέσει καούρα και προβλήματα πέψης.

Όταν είστε πεινασμένοι και σκέφτεστε το φαγητό, το στομάχι αρχίζει να απελευθερώνει γαστρικό οξύ. Όταν πίνετε καφέ, έχει το ίδιο αποτέλεσμα στο στομάχι σας, εκτός από το ότι δεν ακολουθεί στερεό φαγητό. Αυτό οδηγεί στην απελευθέρωση πάρα πολύ γαστρικού οξέος που μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του στομάχου.

Οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε καφέ μόνο μετά το πρωινό ή στη μέση της ημέρας.

#6 Μην τρώτε ποπ κορν

© depositphotos

Ποιος δεν αγαπάει να καταναλώνει αλμυρά και πικάντικα ποπ κορν μπροστά στη μεγάλη οθόνη; Είναι μια μακρόχρονη παράδοση το να αγοράζετε αναψυκτικό και ποπ κορν και να παρακολουθείτε μια ταινία. Αλλά στην πραγματικότητα είναι μια αρκετά επιβλαβή συνήθεια. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να τη σταματήσετε.

Οι οδοντίατροι λένε ότι το ποπ κορν μπορεί να βλάψει τα δόντια. Τα μικρά σωματίδια του ποπ κορν κολλάνε ανάμεσα στα δόντια και είναι πολύ δύσκολο να τα ξεφορτωθείτε, ακόμα και με τακτική φροντίδα. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι έχει αρκετές θερμίδες. Προσπαθήστε να μην παραγγείλετε ποπ κορν την επόμενη φορά που θα πάτε στον κινηματογράφο και μπορεί να εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε ότι μια ταινία χωρίς αυτά, είναι εξίσου ευχάριστη.

#5 Μην αφήνετε το μπουκάλι του νερού στο αυτοκίνητο

© depositphotos

Αν έχετε αυτοκίνητο, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να κρατήσετε ένα μπουκάλι νερό μέσα στο όχημά σας. Για οποιονδήποτε λόγο και αν έχετε νερό μαζί σας, να έχετε κατά νου ότι αυτή είναι μια μάλλον επικίνδυνη συνήθεια, ειδικά το καλοκαίρι.

Το πρόβλημα είναι ότι το νερό στο μπουκάλι λειτουργεί ως φακός και αν το φως του ήλιου φτάσει σε αυτό, (ειδικά αν το μπουκάλι είναι σε σκοτεινή επιφάνεια), μπορεί να ξεκινήσει μια φωτιά.

Η πιθανότητα ένα μπουκάλι νερό να προκαλέσει πυρκαγιά είναι αρκετά μικρή, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει. Αν δεν θέλετε να είστε μια σπάνια περίπτωση πυρκαγιάς που προκλήθηκε από αυτό, βγάλτε το μπουκάλι από το αυτοκίνητο και πάρτε το μαζί σας.

#4 Μην σπάτε τα σπυράκια

© depositphotos

Πολλοί άνθρωποι έχουν σπάσει τον κανόνα του να μην σπάσουν ένα σπυράκι.

Ένα σπυράκι εμφανίζεται όταν ένας πόρος φράσσεται με επιπλέον σμήγμα. Τότε αρχίζει η διαδικασία της φλεγμονής. Αν ένα σώμα είναι υγιές, στέλνει λευκά αιμοσφαίρια για την καταπολέμηση των επιβλαβών βακτηρίων. Γι ‘αυτό το μέρος του δέρματος γίνεται κόκκινο. Όταν σπάσετε ένα σπυράκι, οι πλευρές του πόρου καταστρέφονται. Ως αποτέλεσμα, γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητο στα βακτήρια. Εκτός αυτού, όταν σπάτε τα σπυράκια, κινδυνεύετε να αποκτήσετε μια πληγή που ίσως μολυνθεί αν τα χέρια σας είναι βρώμικα.

Αν ανησυχείτε για την κατάσταση του δέρματός σας, επισκεφθείτε έναν δερματολόγο.

#3 Μην φωτογραφίζετε τα πάντα με το τηλέφωνό σας

© depositphotos   © depositphotos

Αυτή η συμβουλή μπορεί να ακούγεται πολύ περίεργη τώρα που χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας για σχεδόν όλα όσα κάνουμε, ειδικά όταν πρόκειται για φωτογραφίες. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της μελέτης της Λίντα Χένκελ από το Πανεπιστήμιο Φέρφιλντ, έχουν διαπιστώσει ότι η προσπάθεια να απαθανατίσετε τα πάντα με το κινητό, θα σας κάνει πραγματικά να χάσετε πολλές σημαντικές λεπτομέρειες.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν τραβάτε μια φωτογραφία, η προσοχή εστιάζεται στην ίδια τη φωτογραφία αντί σε αυτό που κάνετε. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε μια αξέχαστη φωτογραφία ή ένα βίντεο, αλλά οι πραγματικές εντυπώσεις θα είναι αρκετά θαμπές.

Δύο ομάδες ατόμων συμμετείχαν στη μελέτη. Η πρώτη ομάδα απλά περπάτησε γύρω από το μουσείο και εξέτασε τα εκθέματα με τα μάτια, ενώ η άλλη ομάδα έβγαλε μόνο φωτογραφίες. Τελικά, τα μέλη της δεύτερης ομάδας ήταν λιγότερο αποτελεσματικά όταν απάντησαν στο ερωτηματολόγιο για την έκθεση.

#2  Μην πάρετε βιταμίνες με βιολογικά δραστικά πρόσθετα

BrightSide

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η βιταμίνη C μπορεί να τους προστατεύσει από το κρύωμα ή ότι τα βιολογικά δραστικά πρόσθετα (ΒΑΑ) μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως ένα επαγγελματικό πλάνο θεραπείας. Αλλά αν αυτό ήταν αλήθεια, πολλές ιατρικές πρακτικές πιθανότατα θα σταματούσαν.

Αν έχετε μια ισορροπημένη διατροφή, είναι άσκοπο να παίρνετε βιταμίνες, αφού ήδη λαμβάνετε την απαραίτητη ποσότητα από το φαγητό σας. Οι επιπρόσθετες βιταμίνες συνιστώνται για άτομα με ανεπάρκεια βιταμινών.

Τα βιολογικά δραστικά πρόσθετα χρησιμοποιούνται ως πηγή δραστικών ουσιών αν το σώμα τα στερείται. Φυσικά, είναι καλό να επαναφέρουμε την ισορροπία των ελλιπών ουσιών, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά δεν είναι φάρμακα. Έτσι, δεν μπορούν να θεραπεύσουν μια ασθένεια αν είστε άρρωστοι.

#1 Μην τοποθετείτε κάτω από το μαξιλάρι ένα κινητό που φορτίζει

© Necromant1k / pikabu

Η φόρτιση του τηλεφώνου κάτω από ένα μαξιλάρι μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Το πρόβλημα είναι ότι το τηλέφωνο μπορεί να ζεσταθεί. Παρά το γεγονός ότι τα νεότερα μοντέλα κινητών τηλεφώνων έχουν βελτιωθεί, υπάρχουν ακόμα έξυπνα κινητά με μπαταρίες που μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τη συνολική θερμοκρασία. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή ή το καλώδιο του φορτιστή μπορεί να ανάψει. Αν το τηλέφωνο που φορτίζει βρίσκεται κάτω από το μαξιλάρι σας, κινδυνεύετε να τραυματιστείτε.

Το πυροσβεστικό τμήμα Νιούτον προειδοποιεί όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ασφάλειά τους, να μην βάζουν ποτέ ένα τηλέφωνο που φορτίζει, κάτω από το μαξιλάρι.

Ακολουθήστε μας στο facebook: