9 καθημερινά πράγματα που όλοι κάνουμε λάθος.

3 Νοεμβρίου, 2016 10:16 ΠΜ
More videos

Η καθημερινή ρουτίνα είναι πολύ βαρετή, σωστά; Κάνουμε τόσες μικρές πράξεις σε καθημερινή βάση και δεν ρωτάμε τον εαυτό μας εάν είναι αυτός ο σωστός ή ο λάθος τρόπος για να τις πραγματοποιήσουμε.

Σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλό να δοθεί περισσότερη προσοχή σε αυτά τα μικρά στοιχεία που θα έχουν θετικές αλλαγές στη ζωή σας.

Διαβάστε τα παρακάτω λάθη και πως μπορείτε να τα διορθώσετε.

#1 Χρησιμοποιείτε πολύ σαπούνι όταν πλένεστε1

© laguiadelasvitaminas.com

Το δέρμα γίνεται πιο ξηρό με την ηλικία και το σαπούνι είναι ένας παράγοντας που το κάνει επίσης ξηρότερο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ελάχιστη ποσότητα στις απαραίτητες περιοχές. Η σαπουνάδα που δημιουργείται και πέφτει στο υπόλοιπο σώμα είναι υπέρ-αρκετή για να το κρατήσει καθαρό.

#2 Εργάζεστε χωρίς να προγραμματίσετε τα διαλείμματα ξεκούρασης

7396010-addiccion_al_trabajo-exceso_de_trabajo-workaholic-trabajador-ocupado_elfima20140911_0004_1-1476111080-650-069fad094a-1478088541

© elfinancierocr

Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποιες ώρες που είναι πιο παραγωγικοί. Κατά τη διάρκειά τους είναι ευκολότερη η συγκέντρωση, η εγρήγορση και η έμπνευση. Ως αποτέλεσμα, πετυχαίνετε καλά αποτελέσματα. Το πρόβλημα είναι πως δεν γίνονται προσπάθειες να εντοπιστούν αυτές οι παραγωγικές ώρες και δεν αξιοποιούνται.

Αν νιώθετε πιο παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι από τις 11 ως τις 1, μην κάνετε διάλειμμα στις 12. Σχεδιάστε τα διαλείμματα ξεκούρασης σωστά για να μην σκοτώσετε την παραγωγικότητά σας.

#3 Απαντάτε στα μηνύματα του αφεντικού σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

7396210-158714-0-1478017594-1478017603-650-4c5af6b066-1-1478088541

Είναι σημαντικό να θέσετε όρια μεταξύ της δουλειάς και της προσωπικής ζωής. Οι ψυχολόγοι λένε πως δεν πρέπει ποτέ οι εργαζόμενοι να συζητούν τα προβλήματα της δουλειάς ή να μιλούν με τους ανθρώπους που έχουν επαγγελματικές σχέσεις μέσω των εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων όπως το WhatsApp. Αυτά θεωρούνται πιο προσωπικά.

Επιπλέον, μέσω αυτών των εφαρμογών, οι ανώτεροί σας στον εργασιακό χώρο μπορούν να δουν αν λάβατε και διαβάσατε ένα μήνυμα αλλά αποφασίσατε να το αγνοήσετε.

#4 Προσθέτετε λάδι στο νερό για τα μακαρόνια4

© pastasroma

Η προσθήκη λαδιού στο νερό των ζυμαρικών κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα αποτρέψει την σάλτσα από το να μείνει επάνω τους. Για να μαγειρέψετε τα τέλεια μακαρόνια και να μην κολλήσουν μεταξύ τους, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την σωστή ποσότητα νερού: 1 λίτρο νερού για 100 γραμμάρια ξηρών μακαρονιών και 1.5 λίτρο για 100 γραμμάρια φρέσκων μακαρονιών.

#5 Στεγνώνετε τα χέρια σας με χαρτοπετσέτες5

© emaze

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο χαρτί χρησιμοποιείτε για να στεγνώσετε τα χέρια σας στις δημόσιες τουαλέτες; Εκατομμύρια κιλά. Υπάρχει ένα απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε αν ενδιαφέρεστε για τον πλανήτη: απλά κουνήστε έντονα τα χέρια σας πριν πάρετε το χαρτί. Μπορεί να φαίνεται παράξενο αλλά θα βοηθήσει τον πλανήτη.

#6 Αναπνέετε με το στήθος σας6

© businessinsider

Επικεντρωθείτε στην αναπνοή χρησιμοποιώντας το διάφραγμα και όχι το στήθος. Η σωστή οξυγόνωση έχει θετικό αντίκτυπο στο νευρικό σύστημα, βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος, μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή, βελτιώνει γενικότερα την σωματική υγεία και απομακρύνει το άγχος.

Αν μάθετε να αναπνέετε σωστά, θα καταφέρετε να διαχειριστείτε καλύτερα τα συναισθήματά σας.

#7 Βουρτσίζετε τα δόντια με οριζόντιες κινήσεις7

© bienestaraldia

Ένα από τα πιο σοβαρά λάθη είναι το βούρτσισμα των δοντιών με οριζόντιες κινήσεις και η μη χρήση νήματος. Το σωστό βούρτσισμα περιλαμβάνει μικρές κατακόρυφες κινήσεις και εκτελείται πάντα από τα ούλα προς το άκρο του δοντιού.

Επιπλέον, το σωστό βούρτσισμα πρέπει να διαρκεί 2-3 λεπτά αλλά δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία αγνοεί αυτό τον απλό κανόνα.

#8 Ξεκινάτε να γυμνάζεστε χωρίς προετοιμασία8

© cosmeticapersonalizada

Να θυμάστε: η σκληρή γυμναστική, η παράληψη της προθέρμανσης και τα μικρά διαλείμματα μπορεί να είναι βλαβερά για το σώμα.

Είναι σημαντικό να περιλαμβάνετε προθέρμανση και ασκήσεις ευελιξίας στην προπόνησή σας. Πρέπει σταδιακά να αυξάνεται η ένταση και η διάρκεια. Αν θέλετε να αποφύγετε τους τραυματισμούς, μην ξεχνάτε τις ασκήσεις προθέρμανσης στην αρχή και αποθεραπείας στο τέλος.

#9 Αφήνετε τη σακούλα με τα πατατάκια ανοιχτή

chips_primary

Κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν κλιπς για να σφραγίζουν τις σακούλες με τα πατατάκια ενώ ορισμένοι τις διπλώνουν στη μέση με την ελπίδα πως δεν θα ανοίξουν. Ωστόσο, υπάρχει και άλλος τρόπος να φροντίσετε το θέμα.

Η έξυπνη μέθοδος εμπνεύστηκε από τα οριγκάμι, μια Ιαπωνική τέχνη και τεχνική του διπλώματος χαρτιού ώστε να δημιουργηθούν διάφορα αντικείμενα.

Ακολουθήστε μας στο facebook: