Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
αληθινές ιστορίες9 ιστορίες που κρυφακούσαμε και δείχνουν ότι το να κάνεις κάτι καλό...

9 ιστορίες που κρυφακούσαμε και δείχνουν ότι το να κάνεις κάτι καλό είναι κάτι εύκολο

Οι καλές πράξεις δεν απαιτούν πολύ κόπο και μεγάλο κόστος. Το να κάνουμε το καλό είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι φαίνεται.

Δείτε παρακάτω 9 ιστορίες που το αποδεικνύουν. Να είστε προσεκτικοί! Μόλις τις διαβάσετε θα έχετε μια ακατανίκητη επιθυμία να κάνετε και εσείς κάτι.

  • Μια φίλη μου πήγε σινεμά μαζί με τον μικρό γιο της. Στον δρόμο ο μικρός μάζεψε όλα τα φυλλάδια που μοίραζαν τα κορίτσια. Τις πλησίασε μόνος του σαν να ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον. “Γλυκέ μου, τι χρειάζεσαι όλα αυτά τα φυλλάδια; Τι θα τα κάνεις;” τον ρώτησε η μητέρα του. Ο μικρός απάντησε: “Δεν θα τα κάνω τίποτα μανούλα. Αυτά τα κορίτσια φαίνονται πολύ στεναχωρημένα. Κανείς δεν παίρνει τα φυλλάδιά τους. Τις έκανα λίγο πιο ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ.”
  • Είμαι 18 ετών. Χειμώνας. Αργά το απόγευμα. Έξω ήταν σκοτάδι. Βιαζόμουν να πάω σπίτι και μπήκα σε ένα παρκαρισμένο ταξί. Όταν μπήκα στην μπροστινή θέση δυο αγόρια μπήκαν στα πίσω καθίσματα. Με ρώτησαν πού πήγαινα και είπαν ότι πήγαιναν στο ίδιο μέρος. Δεν είχα πολλά χρήματα πάνω μου, οπότε μου φάνηκε ότι στάθηκα τυχερή. Όταν φτάσαμε ετοιμαζόμουν να κατέβω και το ίδιο και εκείνοι. Ξαφνικά, ο οδηγός άρπαξε το χέρι μου. Τα αγόρια κατέβηκαν και εμείς φύγαμε. Ήμουν τρομαγμένη, αλλά κάναμε έναν κύκλο και γυρίσαμε πίσω. Τα αγόρια είχαν φύγει. Ο οδηγός μου είπε ότι δεν του άρεσαν οι φάτσες τους.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 22

© ARP Sélection
  • Κάθε πρωί πριν πάω στην δουλειά αγοράζω έναν καφέ από μια κοντινή καφετέρια. Πρόσφατα, διάλεξα μια καινούργια διαδρομή και τώρα συναντάω έναν ηλικιωμένο άντρα με διακοσμητικά πολέμου να παίζει ακορντεόν και να τραγουδάει τραγούδια πολέμου. Τώρα, δεν παίρνω καφέ το πρωί, αλλά δίνω τα χρήματα σ’ αυτόν και αυτός μου δίνει ένα γλειφιτζούρι από την σακούλα με τα ζαχαρωτά του. Πρόσφατα, όταν τον πλησίασα, σταμάτησε να παίζει και μου έδωσε ένα σοκολατένιο ζαχαρωτό και μου είπε: “Είναι μαγικό. Σκέψου καλά την ευχή που θα κάνεις.” Έκανα την ευχή μου. Περιμένω. Ξέρω ότι θα γίνει πραγματικότητα.
  • Ήμουν σε ένα ταξί αργά το βράδυ. Ξαφνικά, ο οδηγός σταμάτησε στην μέση του δρόμου και βγήκε έξω από το αμάξι. Τρόμαξα, αλλά μετά είδα δυο σκαντζόχοιρους μπροστά μας. Βγήκε απ’ το αμάξι για να τους βγάλει απ’ την μέση του δρόμου. Με συγκίνησε πολύ.
  • Μου αρέσει όταν οι άνθρωποι κάνουν την δουλειά τους με χαρά. Καμιά φορά, όταν κάνει κρύο έξω, πας σε ένα καφέ, παίρνεις έναν ζεστό καφέ και με χαμόγελο σου λένε: “Πρόσεχε! Είναι ζεστό. Να έχεις μια ωραία μέρα!” Ή όταν αγοράζεις νερό σ’ ένα μαγαζί και ο ταμίας φωνάζει στον βοηθό: “Έλα δω να βοηθήσεις το κορίτσι να μεταφέρει στο αυτοκίνητο τα μπουκάλια με το νερό, που είναι βαριά.” Χαμογελούν και σε βοηθούν. Αυτό γεμίζει την καρδιά μου με αγάπη και καλοσύνη.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 6

© Columbia Pictures
  • Είχα πάει να αγοράσω ψωμί. Ενώ στεκόμουν στην ουρά μπήκε μέσα στο μαγαζί ένα αγόρι με σπασμένη μύτη και ζητούσε βοήθεια. Όπως αποδείχθηκε, του είχαν επιτεθεί πολλά άτομα, του πήραν το κινητό και άρχισαν να τον χτυπούν. Κρύφτηκε στο μαγαζί. Με εξέπληξε θετικά η αντίδραση του προσωπικού: όλοι οι άντρες άφησαν τα πόστα τους και μαζεύτηκαν στην πόρτα και η ασφάλεια στάθηκε επίσης στην πόρτα. Οι γυναίκες κάλεσαν την αστυνομία και βοήθησαν το αγόρι να πλύνει το πρόσωπό του. Του έδωσαν νερό και ένα κινητό να τηλεφωνήσει στους γονείς του. Πολλοί πελάτες προσφέρθηκαν εθελοντικά να γίνουν μάρτυρες στο περιστατικό.
  • Πριν από μερικές μέρες, πήρα το λεωφορείο και μπήκε μέσα ένας νεαρός άντρας 20-25 ετών. Κάθισε και άρχισε να ξεμπλέκει τα ακουστικά του με σπασμένο χέρι. Προσπαθούσε να το κάνει πριν την επόμενη στάση. Πριν κατέβω, όταν το λεωφορείο σταμάτησε σε κόκκινο φανάρι, τον πλησίασα και τον βοήθησα. Καθώς ξέμπλεκα τα ακουστικά το αγόρι χαμογελούσε. Όταν κατέβηκα από το λεωφορείο, έτρεμαν τα πόδια μου. Ήταν η πρώτη φορά που τόλμησα να βοηθήσω κάποιον.

eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3 5

© Worldwide Pants Inc.
  • Μια μέρα είχα πάρει το λεωφορείο και παρατήρησα μια ηλικιωμένη γυναίκα να κρατιέται με τον ζόρι στην ζωή και να γλιστράει από την θέση της. Οι επιβάτες άρχισαν να ρωτούν τι συμβαίνει, αλλά δεν μπορούσε καν να σχηματίσει μια πρόταση. Οπότε, όλοι οι επιβάτες κατέβηκαν και εγώ μαζί με τον οδηγό πήγαμε την ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο. Άρχισα να ψάχνω για τηλέφωνα συγγενών της, αλλά μου είπε ότι είχε μόνο έναν άντρα που είχε πάθει πρόσφατα εγκεφαλικό. Στον δρόμο την κρατούσα σφιχτά να μην πέσει και εκείνη κρατούσε δυνατά την τσάντα της. Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο, οι γιατροί μας είπαν ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Οπότε, ο οδηγός και εγώ της σώσαμε την ζωή.
  • Μια μέρα έσωσα δυο ζωές. Πήγαινα στο σχολείο και κοιτούσα έξω από το παράθυρο του λεωφορείου. Έξω είχε 1 βαθμό Κελσίου και την προηγούμενη μέρα είχε -9. Στην μέση της λίμνης είδα δυο άντρες που ετοιμάζονταν για ψάρεμα. Γνωρίζοντας την θερμοκρασία, μπορούσα να φανταστώ πως θα λιώσει και τηλεφώνησα σε έναν φίλο που δουλεύει σε μια διασωστική ομάδα και του ζήτησα να στείλει μια ομάδα στην συγκεκριμένη τοποθεσία. Την επόμενη μέρα είδα μια 14χρονη κοπέλα μαζί με την μητέρα της μπροστά στην πόρτα του σπιτιού μου να με ευχαριστούν που έσωσα την ζωή του πατέρα και του αδερφού της. Όπως αποδείχθηκε, η ομάδα διάσωσης είχε φτάσει ακριβώς την στιγμή που οι δύο άντρες άρχισαν να πνίγονται.

[Overheard]

Τα πιο σημαντικά