9 φράσεις που τρελαίνουν τους περισσότερους ανθρώπους όταν τις ακούνε

Ιούλιος 16, 2017 6:58 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν κάποιες φράσεις που μπορεί να μοιάζουν αθώες, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να εκνευρίσουν πολύ τους ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο άνθρωπος που τις λέει δείχνει να αδιαφορεί τελείως για τον συνομιλητή του και τα συναισθήματά του.

Δείτε παρακάτω 9 φράσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην καταστροφή, οπότε μην τις πείτε στους αγαπημένους σας.

1. “Στο είπα”/ “Το ήξερα!”

Έκανε κάποιος ένα λάθος και νιώθετε την ανάγκη να του το τρίψετε στην μούρη; Νιώθετε την ανάγκη να τους υπενθυμίσετε, ότι τους προειδοποιήσατε, αλλά δεν σας άκουσαν; Θέλετε με τον τρόπο σας να τους υπενθυμίσετε, ότι είστε πιο έξυπνοι από εκείνους και γνωρίζετε τα πράγματα καλύτερα.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν μην απορείτε που ο άλλος δεν θα σας θαυμάζει, αλλά αντίθετα είναι εκνευρισμένος μαζί σας.

2. “Οκ.”

Αν απαντήσετε σε μια ερώτηση με ένα “οκ”, μην απορήσετε αν το βλέμμα που θα δείτε στο πρόσωπο του άλλου είναι εκνευρισμού και όχι ευγνωμοσύνης. Το “οκ” μπορεί να σημαίνει “Ναι, θα το κάνω αργότερα” ή “Δεν θα ασχοληθώ καν.”

3. “Συγγνώμη που στο λέω, αλλά…”

Αυτή η φράση πάντα ακολουθείται από κάτι δυσάρεστο. Και είναι τόσο βολική, σωστά; Έχετε απολογηθεί εκ των προτέρων και τώρα μπορείτε με την άνεσή σας να πείτε όλη την σκληρή αλήθεια στον άλλον. Μα πραγματικά για ποιον λόγο να νιώσουν προσβεβλημένοι;

4. “Δεν θα σου αρέσει/ Δεν θα το καταλάβεις.”

Φαντάζεστε κάτι που αρέσει σε εσάς να αρέσει και σε κάποιον άλλον; Κανείς δεν καταλαβαίνει και εκτιμάει τα ενδιαφέροντά σας, οπότε το να τους τα εξηγήσετε είναι χάσιμο χρόνου. Όλες αυτές οι ερωτήσεις απλά τονίζουν την άγνοιά τους, σωστά;

5. “Δεν μου το είπες!”

Φυσικά, και μπορεί να ξεχάσουμε κάτι που μας είπαν, αλλά γιατί να το παραδεχτούμε; Λέγοντας “Δεν μου το είπες αυτό” καθαρίζουμε την συνείδησή μας από τις τύψεις.

6. “Ναι, σε ακούω/ Καταλαβαίνω τι εννοείς.”

Ο συνομιλητής σας, σας λέει κάτι και περιμένει την αντίδρασή σας. Αντίθετα, αυτό που βλέπει είναι ένα αδιάφορο πρόσωπο με μια ακόμα πιο αδιάφορη απάντηση. Το να πείτε την γνώμη σας και να παρέχετε υποστήριξη είναι πέραν των δυνατοτήτων σας.

7. “Χαλάρωσε.”

Ένα αδιάφορο “χαλάρωσε” τις περισσότερες φορές φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο απορρίπτετε την σπουδαιότητα του προβλήματος του άλλου και αντί να δείξετε την υποστήριξή σας, δείχνετε την αδιαφορία σας.

8. “Άντε πάλι τα ίδια…”

Ο συνομιλητής σας ανησυχεί πολύ για ένα πρόβλημα και έχει προσπαθήσει πολλές φορές να μιλήσει μαζί σας, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Με αυτή την φράση του δείχνετε, ότι έχετε βαρεθεί αυτό το θέμα και σας είναι πλέον αδιάφορο.

9. “Γιατί χρειάζεσαι αυτά τα ακριβά πράγματα; Είσαι όμορφη όπως ακριβώς είσαι!”

Πραγματικά περιμένετε, ότι κάποιος θα απολογηθεί για τα έξοδά του; Και μετά απορείτε, γιατί ο άλλος αγανάκτησε; Σίγουρα, εσείς ξέρετε καλύτερα πως πρέπει να διαχειριστούν οι άλλοι τα δικά τους χρήματα, αλλά μήπως να κρατάγατε τις γενναιόδωρες απόψεις σας για τον εαυτό σας;

Ακολουθήστε μας στο facebook: