9 χρήσεις των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων που ελάχιστοι γνωρίζουν

27 Ιουνίου, 2017 4:53 ΜΜ
More videos

Τα κινητά έχουν εισβάλει τόσο πολύ στη ζωή μας, που πραγματικά δεν έχουμε το χρόνο να μάθουμε όλα τα κόλπα τους. Επίσης, η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ και οι ενημερώσεις των κινητών γίνονται σχεδόν καθημερινά.

Δείτε παρακάτω 9 χρήσεις των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων, που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Κλώνοι εφαρμογών

Στις πρόσφατες εκδοχές του Android, υπάρχει μια επιλογή στο μενού που ονομάζεται “Κλώνος εφαρμογής” και σας επιτρέπει να αντιγράψετε την επιθυμητή εφαρμογή με μία μόνο κίνηση. Αυτό είναι χρήσιμο για όσους μπαίνουν συχνά στα κοινωνικά δίκτυα από διαφορετικούς λογαριασμούς. Για όσα Android δεν υποστηρίζουν αυτό το χαρακτηριστικό, μπορείτε να κατεβάσετε μια ειδική εφαρμογή για την αντιγραφή εφαρμογών.

Κατεβάστε βίντεο και τραγούδια από το Youtube

© pixabay

Από προεπιλογή, το Google αποκρύπτει εφαρμογές που σας επιτρέπουν να κατεβάσετε τραγούδια από το επίσημο κατάστημα του Youtube. Υπάρχουν, όμως, και άλλες διαθέσιμες εφαρμογές και μάλιστα αρκετά γνωστές. Όλες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο: ή κάνετε αντιγραφή το σύνδεσμο του βίντεο ή βρίσκετε το βίντεο μέσω της εφαρμογής.

Μετατρέψτε το κινητό σε ψηφιακή ζυγαριά

© techbang

Μπορείτε να μετατρέψετε το κινητό σας σε μια ζυγαριά για μικρά αντικείμενα, χάρη σε αυτή την ειδική εφαρμογή, που μεταμορφώνει το κινητό σε ψηφιακή ζυγαριά. Απλά εγκαταστήστε την εφαρμογή, βαθμονομήστε το με ένα αντικείμενο που γνωρίζετε ήδη το βάρος του και είστε έτοιμοι.

Κάντε την οθόνη διπλή με μια κίνηση

© updato

Θέλετε να διαβάσετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και ένα λεξικό ταυτόχρονα, χωρίς να αλλάξετε οθόνη; Πολύ απλό: ενεργοποιήστε τη δυνατότητα των πολλαπλών παραθύρων. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε τη σωστή εφαρμογή και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο της λίστας εργασιών. Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη σε όλα τα κινητά.

Μεταβείτε σε ασφαλή λειτουργία 

© marineford

Αυτή η λειτουργία είναι απαραίτητη για την αφαίρεση εφαρμογών που δυσκολεύουν τη λειτουργία του κινητού. Για να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία, ενεργοποιήστε το τηλέφωνο ή το τάμπλετ σας και στη συνέχεια πατήστε ξανά το κουμπί λειτουργίας και κρατήστε το πατημένο. Όταν εμφανιστεί το μενού, πατήστε παρατεταμένα το πλήκτρο οθόνης “Off” ή “Power Off”. Όταν εμφανιστεί η επιλογή ασφαλούς λειτουργίας, κάντε κλικ στο “OK”.

Χρησιμοποιήστε χάρτες εκτός σύνδεσης στο διαδίκτυο

© pixabay

Για να χρησιμοποιήσετε χάρτες εκτός σύνδεσης, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να κατεβάσετε τους ηλεκτρονικούς χάρτες στο κινητό σας, να απενεργοποιήσετε το 3G σας και να αφήσετε το GPS του κινητού ανοιχτό. Η τοποθεσία σας θα συνεχίσει να εμφανίζεται στους χάρτες εκτός σύνδεσης, χάρη στα δορυφορικά δεδομένα.

Πληρώστε με το κινητό σας, αντί με την κάρτα σας

© flickr

Μπορείτε να συνδέσετε το κινητό σας με την κάρτα σας, μέσω του συστήματος Android Pay και Apple Pay. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να πληρώσετε με το κινητό σας σε πολλά μαγαζιά που δέχονται τέτοιες πληρωμές.

Ένα σκάνερ που είναι πάντα εύκαιρο

© pixabay

Το ξέρετε ότι μπορείτε να σκανάρετε οποιοδήποτε έγγραφο με την κάμερα του κινητού σας; Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κατεβάσετε μια ειδική εφαρμογή, που όχι μόνο θα αναγνωρίζει τα έγγραφα, αλλά θα μπορεί να τα στείλει στον εκάστοτε αποδέκτη.

Έρευνα χωρίς όρια

© pixabay

Με μια εφαρμογή που ονομάζεται  Google Goggles, μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Αυτό που ξεχωρίζει αυτή την εφαρμογή, είναι ότι αντί να πληκτρολογείτε ερωτήματα στην αναζήτηση, χρησιμοποιείτε την κάμερα του κινητού σας. Αυτό είναι πολύ βολικό, ειδικά όταν ψάχνετε για φαγητά ή φωτογραφίες.

Συνδέστε δύο κινητά

© Maurizio Pesce

Χάρη στη λειτουργία One-Touch-Go (OTG), κάθε κινητό μπορεί να συνδεθεί σε μια περιφερειακή συσκευή. Η διαδικασία απαιτεί να τοποθετήσετε στο ένα κινητό έναν θηλυκό αντάπτορα USB και στο δεύτερο ένα καλώδιο micro-USB. Μόλις τα κινητά αναγνωρίσουν το καλώδιο και το USB, μπορείτε να τα συνδέσετε με ασφάλεια.