9 άβολοι κανόνες που πρέπει να ακολουθεί η Βρετανική οικογένεια

5 Σεπτεμβρίου, 2017 8:09 ΜΜ
More videos

H ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ και της οικογένειας της δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Η ζωή τους καθορίζεται από πολλούς κανόνες, περιορισμούς και καθήκοντα.

Δείτε παρακάτω 9 άβολους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

1. Οι νεαροί πρίγκιπες πρέπει να φορούν κοντά παντελόνια

Πρόσφατα, οι χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί οι πρίγκιπας Τζορτζ φοράει συνέχεια κοντά παντελόνια. Ο λόγος είναι απλός: υπάρχει ένας κανόνας στην βασιλική οικογένεια που υπαγορεύει, ότι μόνο οι άντρες μπορούν να φοράνε κανονικά παντελόνια. Τα αγόρια πρέπει να ντύνονται λιγότερο “επίσημα” τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 8.

2. Δεν ψηφίζουν

© Royalfoto/News Pictures/EAST NEWS

Δεν υπάρχει νόμος που να υπαγορεύει στην βασιλική οικογένεια να ψηφίζει. Νομικά έχουν το δικαίωμα της ψήφου, αλλά δεν ψηφίζουν για να μην θεωρηθεί, ότι προωθούν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο

3. Δεν μπορούν να φοράνε μαύρα, εκτός αν είναι περίοδος πένθους

© LFI/Photoshot/REPORTER

Για την βασιλική οικογένεια το μαύρο είναι χρώμα πένθους και γι’ αυτό δεν θα δείτε ποτέ την Δούκισσα του Κέιμπριτζ να φοράει ένα μαύρο κοκτέιλ φόρεμα. Μόνο η πριγκίπισσα Νταϊάνα τόλμησε να σπάσει αυτόν τον κανόνα.

© LFI/Photoshot/REPORTER/East News

Το 1994, ενώ ήταν ακόμα επίσημα παντρεμένη με τον πρίγκιπα Κάρολο εμφανίστηκε με ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα στο ετήσιο πάρτι του Vanity Fair στο Λονδίνο. Αργότερα, η εμφάνισή της ονομάστηκε “Το φόρεμα της εκδίκησης”, γιατί εκείνη ακριβώς την ημέρα ο πρίγκιπας Κάρολος ομολόγησε δημόσια την παράνομη σχέση του με την Καμήλα Πάρκερ Μπόουλς.

4. Δεν πρέπει να τρώνε οστρακοειδή

© EAST NEWS   © HUSSEIN ZAK/SIPA/EAST NEWS

Ο κανόνας αναφέρει, ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν πρέπει να τρώνε οστρακοειδή, επειδή θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία λόγω των τοξινών που περιέχουν. Ο πρίγκιπας Κάρολος έσπασε αυτόν τον κανόνα, όταν επισκέφθηκε το φεστιβάλ στρειδιών στο Κεντ.

5. Οι άμεσοι κληρονόμοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν μαζί

© AFP/EAST NEWS

Τα αεροπλάνα πέφτουν, τα πλοία βυθίζονται και τα τρένα συγκρούονται. Όπως καταλαβαίνετε, θα ήταν τραγικό να χαθούν ταυτόχρονα 2 κληρονόμοι.

6. Δεν υπογράφουν αυτόγραφα

© PHOTOSHOT/REPORTER/EAST NEWS

Η βασιλική οικογένεια είναι πολύ φιλική με τους θαυμαστές της, αλλά δεν υπογράφουν αυτόγραφα, γιατί θεωρείται επικίνδυνο να βάλουν την υπογραφή τους σε οτιδήποτε άλλο πέρα από επίσημα έγγραφα. Ο πρίγκιπας Κάρολος έσπασε και αυτόν τον κανόνα, όταν το 2010 υπέγραψε ένα αυτόγραφο σε ένα από τα θύματα της πλημμύρας της Κορνουάλης.

7. Δεν μπορούν να ασπαστούν άλλη θρησκεία πέρα από την Αγγλικανική

© Papixs/EAST NEWS

Είναι γνωστό ότι ο μονάρχης της Αγγλίας είναι και επικεφαλής της εκκλησίας της Αγγλίας, οπότε θα ήταν περίεργο αν είχε άλλη θρησκεία. Στο παρελθόν, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν μπορούσαν να παντρευτούν ανθρώπους που πίστευαν σε άλλη θρησκεία, αλλά αυτό άλλαξε το 2011.

8. Δεν μπορούν να φοράνε γούνα

© EAST NEWS   © HUSSEIN SAMIR/SIPA/EAST NEWS

Σύμφωνα με τους κανόνες, τα βασιλικά ρούχα δεν πρέπει να δείχνουν πολύ πολυτελή. Το πρωτόκολλο προστάζει, ότι η βασίλισσα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας δεν πρέπει να κάνουν πολυτελείς εμφανίσεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Μια από αυτές τις εξαιρέσεις ήταν όταν η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Ρωσία το 1993. Ο κανόνας ισχύει μόνο για τα παλτό- τα υπόλοιπα αξεσουάρ είναι αποδεκτά.

9. Η βασιλική οικογένεια πρέπει να είναι μαζί τα Χριστούγεννα

© AP/FOTOLINK/East News

Η βασιλική οικογένεια περνά κάθε Χριστούγεννα μαζί στο Νόρφολκ. Προτιμούν να μην μοιράζονται τις φωτογραφίες των διακοπών τους, αλλά το μουσείο Madame Tussauds υποθέτει, ότι οι διακοπές τους θα μοιάζουν όπως απεικονίζει η φωτογραφία παραπάνω.